jótékonysági mozgás

2019.05.23. 14:30

Futva, sétálva az Esőemberek egyesülete javára

Balla Tibor

Forrás: Shutterstock

Akárcsak egy esztendővel ezelőtt, június elsején ismét jótékonysági futásra és sétára invitál az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete. Az esemény mottójául idén is a Fuss velünk, fuss értünk!-szlogent választották. Célja ismét az, hogy felhívja a figyelmet az autisták helyzetére, az egyesületre, amely a fogyatékossággal élő gyermekek szüleit tömöríti, és támogatást szerezzen nekik.

Egy jótékonysági rendezvény lényege, hogy bevétel keletkezik, amit jótékony célra ajánlanak fel. Ez esetben az ötszáz forintos nevezési díj az, amit az egyesület fordíthat majd szakmai munkájára, működésére.

A távolság nem túl nagy, így messze nem megterhelő, nem kell sportembernek lenni hozzá, így kevésbé edzettek is nyugodtan nevezhetnek, ráadásul messze nem elvárt, hogy végigfussa minden résztvevő, bőven elegendő, ha néhányan csak végigsétálják a Dr. Molnár László emlékparktól induló, a Kossuth Lajos utcán, a Vasmű úton, Építők útján át a Szórád Márton út érintésével az emlékparkban végződő távot. Valójában a figyelemfelhívás áll a központban, mindenki jelenlétével fejezheti ki a szimpátiáját a június elsején, szombaton 10 órakor elrajtoló jótékonysági rendezvényen, amelynek fővédnöke Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere. A megnyitóbeszédet Lőrinczi Konrád képviselő mondja majd. A bemelegítést Millei Helga fitnesz-instruktor vezényli majd le a rajt előtt, csakúgy, mint a levezetést. Mindeközben a zenéről Dj Spool gondoskodik majd.

Várnak minden támogatót, szimpatizánst, érintettet, barátaikat, családtagokat és érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!