veszélyes üzlet

2019.11.04. 13:07

Felelőtlenül írogatják fel a tesztoszteront a nemváltoztató klinikák

A nemváltoztatás iparrá változott és abból él, hogy a szorongó tiniket célozza meg. Erről ír Andrew Sullivan, meleg aktivista.

Forrás: Shutterstock

Fotó: AWP76

Sullivan akkor hagyta el a transz-mozgalmat, amikor fiatal nőkkel találkozott, akik megbánták, hogy meg akarták változtatni a nemüket – írja Sullivan New York magazinban megjelent cikke alapján a V4NA hírügynökség. Cikkében több beszámolót gyűjtött össze olyan transz-tinikről, akik szorongásukon akartak enyhíteni a genderideológiával és esetenként a tanáraikat akarták kirúgatni, amiért nem megfelelő névmással utaltak rájuk. Öngyilkossággal fenyegetőztek, amikor tudták, hogy meg sem próbálnának ilyesmit, volt aki „szenvedés-éhségről” számolt be, és más aki a „fájdalommal igazolta az önpusztítását”.

Sullivan szerint hiba egyből elfogadni minden fiatal nemváltoztatási kérelmét, mivel ez veszélybe sodorja őket. Hozzátette sok esetben a nemváltoztatást csak az döntötte el, hogy az illetők éppen hogyan érezték magukat, aminek nincs köze a hosszútávú identitáshoz. Tehát társadalmi vitát kezdeményezne a témáról és elítéli azokat a klinikákat, amelyek kérdés nélkül támogatják a fiatalok nemváltoztatását és „úgy adják ki a tesztoszteront, mint a cukorkát”.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!