Szuper ötletek

2020.02.26. 08:27

Ezért ne dobja ki a mandarin héját

Nem is gondolná, mennyi mindenre jó.

Forrás: Pixabay

Fantasztikus hatása van a mandarin héjának

írja a Ripost, amely összegyűjtött hét szuper felhasználási módot.

Először tisztítsa meg!

Rakjon szódabikarbónát vízbe, és abban mossa meg jó alaposan, kefe segítségével a gyümölcsöket. Majd hámozza meg, a mandarinokat fogyassza el, vagy tárolja egy dobozban. A héját pedig terítse szét egy lapos tálon, vagy a tepsiben. Hagyja, hogy szobahőmérsékleten megszáradjanak.

  • Teába: Törje össze a kiszáradt héjakat apró darabkákra, és tegye a teafőzetbe. Nagyon finom aromát ad a teának.
  • Aromaként ételekhez, sütikhez: Helyezze a darabkákat kávéőrlőbe, darálja porrá. Tegye egy zárható üvegedénybe, abban sokáig tárolhatja. Használja fel sütikhez, húsokhoz, vagy akár italokhoz.
  • Megfázás ellen: Készítsen mandarin teafőzetet, megfázás elleni gyógyszert. Egy kiskanál mandarinport rakjon egy teakiöntőbe, és adjon hozzá forró vizet. Főzze 5 percen keresztül, majd hagyja állni 1-2 órán át. Szűrje le a főzetet és étkezés előtt fogyasszon belőle 1-2 kanállal.
  • Megszépíti a bőrt is: Készítsen arcmaszkot a szárított héjból. Tegyen egy tálba egy kiskanál mandarinport, keverjen hozzá 1 kanál tejfölt, 1 tojás sárgáját. Tegye a keveréket az arcára és 20 perc múlva mossa le.
  • Készíts bőrradírt: Keverjen össze 1 kanál port és egy nagyon kicsi vizet. Helyezze az arcára, használja, mint egy bőrradírt. Eltávolítja az elhasználódott hámréteget.
  • Mindennapi arctisztításhoz: Tegyen egy pohár langyos vízbe egy kanál port, keverje alaposan össze. A kapott oldatba mártson vattát vagy tisztítópárnát, mossa le az arcát. Remekül megtisztíthatja így a pórusokat.
  • Molyok ellen: Az apró, szárított mandarin héjakat helyezze a ruhák, vagy ágyneműk közé, a finom illat biztos, hogy távol tartja a romboló molyokat is.
  • Borítókép: illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!