Tippek és hasznos tanácsok

2018.04.16. 12:00

Ezért fontos, hogy szabadjára engedd a fürtjeidet

Végre megérkezett az oly régóta várt tavasz, ami nemcsak az otthon, hanem test és lélek megújulásáról is szól. A téli hideg hónapok után a hajunk is éhezik a feltöltődésre. A hűvös idő, a sapka és sál viselése télen nem engedi megfelelően szellőzni a fejbőrt, a haj gyorsabban zsírosodik, így annak érdekében, hogy újra ragyogó és élettel teli hajkoronánk legyen, fontos, hogy a haj pH-ját megfelelő mértékben helyreállítsuk – mondja Patkós Annamária fodrász.

Benedeczki-Varga Krisztina

Fotó: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Mire búcsút intünk a hidegnek, a haj szárazzá és fénytelenné válik. A kevés vitamin hatására egyéni adottságainktól függően van, akinek zsírosabbá válik a haja, másoknak a korpásodás erősödik fel, de olyanok is akadnak, akik intenzívebb hajhullás formájában tapasztalják meg a fagyok kellemetlen utóhatásait.

Ha szép és ápolt hajkoronát szeretnénk, ne csak a külső, hanem a belső gondoskodással is támogassuk hajunkat. Ez azt jelenti, hogy fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, amelyek hozzájárulnak hajunk egészségéhez, és ezeket egészítsük ki olyan külső tényezőkkel, mint a hajpakolások vagy hajvégápoló spray-k.

Szinte ösztönösen, egyfajta belső motivációként a jó idővel párhuzamosan elkezdődik bennünk a megújulás energiája. Ahhoz, hogy fürtjeink újra élettel teli és erős hajszálakból álljanak, elsősorban olajos alapú pakolásokat érdemes bevetni. Minden esetben figyeljünk arra, hogy a hajtípusunknak megfelelő készítményeket válasszunk, de a frissítő samponok is jótékonyan befolyásolják rakoncátlan sapka alól kiszabadult tincseink helyreállítását. A téli időszakban fénytelen, töredezett haj számára a legjobb regenerálódást a vitaminokban gazdag tápláló pakolásokkal érhetjük el.

Egy különleges hajfonattal bármikor kitűnhetünk a tömegből
Fotós: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Kérjük szakértő véleményét hajunk állapotáról, így ennek megfelelően célzottan az adott hajproblémánkra fókuszálva kezdhetjük el a vitalizálást. Az elvékonyodott hajszálak szerkezetében keletkező sérülések hatására töredezetté válik hajunk, amitől alkalmanként frissítő vágással ajánlott búcsút venni.

Használjuk ki az első tavaszi napsugarakat, amelyek még egészséges mértékben táplálják és D-vitaminnal tölti fel nemcsak bőrünket, hanem szervezetünket és hajunkat is.

Ha pedig hajunk visszanyerte korábbi fényét és erős tartását, már csak fantáziánkon és kézügyességünkön múlik, hogy milyen frizurával hódítunk aznap. Annamária tanácsa szerint az idei év nagy slágerei a laza hullámos fürtök és fonatok, amelyek természetes és könnyed viseletként nemcsak a hétköznapok, hanem az esküvők világában is hódítanak. A fonatok rendkívül népszerűek, és igazán mutatós, nőies frizurát készíthetünk, ami ráadásul még kényelmes viselet is.

Óvjuk és gondoskodjunk hajunkról, hiszen nincs szebb látvány a ragyogó, rugalmas és erős hajkoronánál még akkor is, ha extra frizurára már nem jut idő a reggeli rohanásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában