Balatoni Bojlis Horgászverseny

2018.10.06. 17:40

Ennyi halat még soha nem fogtak a horgászok

A verseny történetében rekord mennyiségű halat fogtak a száz csapat részvételével megrendezett hatodik Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny résztvevői – közölte a rendezvény főszervezője a verseny révfülöpi eredményhirdetésén szombaton.

Szamosi Attila elmondta, hogy a nyolc napon át tartó versenyen összességében több mint kétezer halat – mintegy tizennyolc tonnát – fogtak az indulók, ezek között

több mint száz példány tizenöt kiló feletti, tizenhárom pedig húsz kiló feletti volt.

A főszervező szerint ennyit korábban egy versenyükön sem sikerült még kifogniuk a résztvevőknek a Balatonból.

A Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyre száz csapat érkezett, a magyarok mellett voltak indulók Szlovéniából, Ausztriából, Németországból, Romániából és Szlovákiából is. A versenyt a Balaton középső és nyugati medencéjében, Tihany és Balatonszemes között 22 településen rendezték.

A bojlis horgászversenyen a cél a lehető legnagyobb ponty kifogása volt, ezért csak az öt kiló feletti halakat mérlegelték

– tette hozzá a főszervező. A három-négy tagú csapatok a partról hat bottal horgászhattak, viszont elektromos meghajtású csónakokkal megengedett volt a szereléket távolabbra is behúzni.

A legnagyobb mennyiséget kifogó csapat több mint 628 kilogramm felett teljesített, a legnagyobb horogra akadó ponty pedig 23,2 kilogramm volt.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!