Példaértékű

2019.05.16. 14:00

Egy születésnap, ami sokaknak jelentett mosolyt és örömet

Három tízesztendős móriczos kisdiák elhatározta, hogy születésnapjára nem kér ajándékesőt, inkább gyűjtést szerveznek a helyi kórház javára. Kezdeményezésük sikeres volt, kedden délelőtt három helyszínen is ajándékozhattak.

Szabó Szabolcs

Különleges ajándékátadó-sorozatra volt hivatalos lapunk tegnap dél­előtt a Szent Pantaleon Kórházba. Három móriczos kisdiák elhatározta, hogy együtt tartják a 10. születésnapjukat, a meghívott vendégsereget pedig arra kérték, olyan meglepetéseket hozzanak, amelyek később jótékony célra fordíthatók.

Mosoly és köszönet az egyébként mindig zajos traumatológián
Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az április közös születésnapi termését tegnap adta át a három fiatal. Elsőként az intézmény igazgatója, dr. Mészáros Lajos fogadta a kis küldöttséget. Az intézmény vezetője megköszönte a felajánlásokat, majd arra kérte a fiatalokat, hogy ezen segítő hozzáállásukat őrizzék meg a jövőben is.

Bontogatók: a munkahelyi bölcsődében is nagy volt az öröm

Példaértékű lett a móriczos diákok kezdeményezése

A játék öröme – a helyi kórház gyermekosztályán a legkisebbek is érdeklődve vették birtokba az új (plüss) játszótársakat

A gyermekosztályon dr. Sipos Edith főorvos és Krizerné Virág Szilvia osztályvezető főnővér, a traumatológiai sürgősségin a műszakban lévő személyzet, valamint az osztályvezető főnővér, Lázárné Lukácsi Tímea fogadta az adakozó diákokat.

Köszönetüket fejezték ki a gyermekeknek, akiket születésnapjukat ünnepelve is a segíteni akarás gondolata foglalkoztatott, és társaiknak, akik szívesen vettek részt az önzetlen tett megvalósításában. Az ajándékozás végül az intézmény „Kis vakond a barátod” bölcsődéjében fejeződött be, ahol újabb nagy kartondobozok kerültek elő, amelyben remek játékok lapultak.

A Móricz iskola 4. a osztályába járó Katona Réka Sára, Kiss Domokos és Molnár Panna is örömmel nyugtázhatta, kezdeményezésük elérte célját, sikerült meglepni a kórház fiatal betegeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában