közösségépítés másképp

2019.03.27. 19:37

Egy iparváros csodálatos átalakulása

A Kolorcity Fesztivál keretében már több mint harminc panelház kapott színes, látványos falfestést.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

Mennyi­vel jobb a han­gu­lata egy olyan pa­nel­ház­nak, ami nem szürke, hanem vidám, ér­de­kes, szí­nes kép dobja fel. Nem kell messzire menni, hogy ilyet ta­lál­junk: Ka­zinc­bar­ci­kán már több mint har­minc ház hom­lok­za­tát dí­szí­tik fest­mé­nyek.

Kazincbarcika rég nem a vegyipar fellegvára, sokkal inkább „Színes Város”.

A KolorCity fesztivál részeként számos ház falára került falfestmény Kazincbarcikán
MTI/Czeglédi Zsolt

Sajátos hangulatát többek között annak köszönheti, hogy évről évre egyre több panelházra kerül falfestmény a Kolorcity Fesztivál keretében. Idén augusztus 1-20. között rendezik meg a fesztivált, ami csúcspontja a helyi közösségépítő, közösségfejlesztő programnak.

Falfestmények társasházak falán Kazincbarcikán
MTI/Czeglédi Zsolt

Mert a munka egész évben zajlik: a város önkormányzata ehhez partnerként megnyerte a helyi civil szervezeteket, vállalkozásokat, intézményeket, az Európai Unió és Magyarország kormánya támogatását. Az együttműködés eredménye az, hogy változatos, újszerű, kreatív módon újulnak meg a közterek, épületek.

A város a helyiek összefogásával, együttműködésével, egy ügyes pályázati rendszer kialakításával érte el ezt az eredményt. Érdemes megnézni, érdemes utánuk csinálni.

Borítókép: Falfestmény egy társasházon Kazincbarcikán 2019. március 25-én. A KolorCity fesztivál részeként számos ház falára került falfestmény az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!