Bacikra gyúrva

2017.09.27. 14:44

Edzeni egészséges, edzőterembe járni már nem annyira

Fertőzésekkel térhet haza az ember a konditermekből, ahol a gépek és eszközök egy része akár koszosabb is lehet, mint a nyilvános vécék ülőkéje.

Forrás: pixabay.com

A FitRated.com nevű honlap szakemberei három amerikai edzőteremlánc 27 különböző fitneszgépét vizsgálták meg. A tesztek során a baktériumtelep-képző egységek számát nézték meg a szakemberek. Az eredmények szerint egy átlagos futópadon, edzőtermi biciklin és kézi súlyzón hemzsegnek a baktériumok.

Egy edzőtermi kerékpár 39-szer koszosabb, mint egy önkiszolgáló étterem tálcája, míg egy futópadon 74-szer több a baktérium, mint egy nyilvános mosdó vízcsapján.

Higiéniai szempontból azonban a kézi súlyzók állnak az utolsó helyen: ezeken ugyanis 382-ször több a baktérium, mint egy nyilvános vécé ülőkéjén.

James Collyer, a seattle-i Modern Dermatology bőrgyógyászati központ igazgatója a közös jacuzzik használatától is óva inti az edzőtermek látogatóit a fertőzésveszély miatt, továbbá azt javasolja, hogy senki ne járkáljon mezítláb az öltözőben, egyebek között a gombás fertőzések elkerülése érdekében.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!