Kecses kacsók

2018.08.31. 21:40

Bevált trükkök az ápolt kezekért

A tökéletes manikűr érdekében érdemes betartani néhány alapszabályt.

Hogyan lesz hibátlan a manikűrünk? Mire kell odafigyelni, hogy szép legyen a lakkozás? A Vasárnap Reggel cikke szerint az alábbiakra kell figyelni:

Zsírmentesen

Lakkozás előtt ne krémezze be a kezét, sőt! Az a legjobb, ha alaposan kezet mos, és egyenként szárazra törli az ujjait, a körömlemezen lerakódott olajos összetevők ugyanis csökkentik a lakk fedőképességét. Sokat tehet a hosszan tartó tapadásért, ha speciális alapozólakkal előkészíti a körmeit a szín felvitelére.

Mindennapi ápolás

A divatos körömlakk csak az ápolt ujjakon, illetve kézfejen mutat jól. Ehhez elengedhetetlen a napi krémezés, a kéthetente elvégzett kézfejradírozás, továbbá a körömágy bőrének rendszeres eltávolítása speciális olajjal vagy visszatolása rózsafa pálcikával. Csak néhány percébe kerül naponta, hogy büszke lehessen a kezére!

Egyenletes végek

Sokáig gyönyörködhet a lakkozásban, és a termék lepattogzását is megelőzheti azzal, ha a körmei vége sima. Durvább reszelővel egy picit vegyen vissza a hosszukból úgy, hogy egy irányba mozgatja az eszközt, és nem oda-vissza húzogatja azt. Ezután finom szemcséjű reszelővel simítsa el az egyenetlenségeket. Portalanítás után jöhet a lakk!

Egy kis „varázslat”

Sokkal izgalmasabbá teheti a körömlakkját egy divatos fedőlakkal. Ezek között csillámosat, ultrafényeset és gél hatásút egyaránt talál.

Praktikák

Ne rázza fel a lakkot, mert az ilyenkor keletkező levegőbuborékok benne maradnak a termékben, és emiatt az anyag később berepedezhet! Az első ecsetvonás a köröm közepére kerüljön, innen haladjon a szélek felé. Mindig vékony rétegeket vigyen fel. A bőrre került festéket száradás után körömlakklemosóba mártott fültisztító pálcikával szedheti fel.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!