Nivus

2020.06.05. 08:18

Bemutatkozott a Volkswagen kiskategóriás szabadidő-kupéja (videó)

Dél-Amerikában fejlesztették, de Európában is gyártani és forgalmazni fogják a Volkswagen Nivus nevű szabadidő-kupét – 2021 második feléig kell várnunk rá.

Forrás: automotor.hu

Brazíliában ezekben a hetekben a márkakereskedésekben lesznek a Volkswagen Nivus kiskategóriás szabadidő-kupé első példányai, Argentínában az év második felében lesz kapható, 2021-ben aztán a többi dél-amerikai ország következik – írja az Autó-Motor.

Európába csak 2021 második felében jut el a Nivus, még nem jelentették be, hol fogják gyártani azokat az autókat, amelyeket nálunk árulnak majd.

Négy évvel ezelőtt készítették el az első vázlatokat, tehát a T-Cross-szal párhuzamosan folyt a fejlesztés, így lehet, hogy kicsit nagyobb a tengelytávolság (2551 kontra 2566 mm), miközben ugyanazt az MQB A0 építőkészletet használja a szabadidő-kupé is. A lapos szögben álló szélvédő miatt a karosszéria hossza 4266 mm, a csomagtér alaphelyzetben 415 literes.

A műszerfal megjelenésében hasonlít a többi VW-kisautóra, a középkonzolon azonban 10 colos képátlójú fejegységnek van hely, a VW Play fantázianevű egység teljes egészében a brazil részleg fejlesztése, és különösen erős kapcsolódási lehetőségekben, a VW felhőtárhelyet is ad mellé, a telepített alkalmazásokon keresztül pedig akár ételt is lehet rendelni.

Brazíliában egyedüliként az 1,0 literes TSI-vel kínálják a Volkswagen Nivust, amely benzinnel 116, alkohollal 126 lóerős, a maximális nyomatéké 200 Nm, és egyedüliként hatfokozatú automatikus váltóval párosítják. Európában eltérő motorok (teljesítmények), kézi kapcsolású illetve duplakuplungos váltó lesz majd a kínálatban, de pontos részleteket erről csak később árulnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!