vigyázat!

2020.01.13. 13:34

Alig javult a levegő minősége

Némileg javult a levegőminőség, de a meteorológiai előrejelzés alapján ismét romolhat a magas szálló por tartalom miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn.

Nyíregyháza, 2017. január 24. Gyalogosok mennek át a zebrán a szmogban a nyíregyházi Bethlen Gábor utcában 2017. január 24-én. A levegõ minõségének romlása miatt január 23-án reggel a városi szmogriadó-bizottság elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Nyíregyházán. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Vasárnap még Kecskeméten egészségtelen, további kilenc településen – Dorog, Dunaújváros, Miskolc, Sajószentpéter, Salgótarján, Szeged, Szentgotthárd, Szolnok, Vác – pedig kifogásolt volt a levegő minősége a levegőhigiénés index alapján.

A hétfői tájékoztatás szerint hat településen kifogásolt a levegőminőség, ezek: Budapest, Miskolc, Salgótarján, Százhalombatta, Tököl és Vác.

A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak – gyermekek, idősek, betegek – azt javasolják, hogy kerüljék a jelentős gépjárműforgalom által érintett tereket, útszakaszokat, ne tartózkodjanak a szabadban és lehetőség szerint kora délután szellőztessenek.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. A légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különítenek el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!