Húsvéti családi játszóház volt a József Attila Könyvtárban

2019.04.20. 08:00

Álarc és tojásból kibújó csibe

Húsvéti kreatív családi délutánra várták a kicsiket és a nagyokat csütörtökön délután a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárába azzal a felkiáltással, hogy „Készüljünk együtt a húsvétra: színezzünk, vágjunk, ragasszunk!”.

Balla Tibor

Dunaújváros Húsvéti kreatív családi délutánra várták a kicsiket és a nagyokat csütörtökön délután a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába azzal a felkiáltással, hogy „Készüljünk együtt a húsvétra: színezzünk, vágjunk, ragasszunk!”.

Törökné Antal Mária gyermekkönyvtáros ­elmondta, már nagyon régóta tartanak kreatív foglalkozásokat a könyvtárban, de most úgy gondolták, hogy kimondottan a húsvétra fűzik fel a tematikát. Kézenfekvőnek tűnt, hiszen kezdődik a tavaszi szünet, de még inkább az, hogy egyre jobban kezdenek családi könyvtárrá átalakulni, ami nincs is szándékaik ellen. Sőt! Szinte már közösségi térré alakultak, és a kitűzött cél is más, a játékon keresztül ismerjék meg a gyerekek a könyvet, és ne fordítva.

A világ változása késztet arra, hogy nyissanak az új dolgokra, másként közelítsenek a kis olvasókhoz. Már nem csak akkor érdemes elvinni a gyereket a könyvtárba, ha könyvtári tag, akkor is, ha szeretne kikapcsolódni, barátokat találni, alkotni és akár ezáltal megismerni a könyveket is. Mert a végső cél azért még mindig ez. Nagyon sokszor tapasztalják, hogy anyukák, apukák, nagymamák is jönnek a gyerekekkel. Szinte várják is ezt. Úgy gondolták, a szünet első napján remek móka lesz egy játszóházban együtt alkotni. A tapasztalat azt mutatja, tényleg kiváló ötlet volt, hiszen délután egy órától folyamatosan érkeztek az alkotni vágyók, nem csoda hát, ha már a folytatáson törik a fejüket.

Csütörtökön a legkisebbeket nagyon sokféle színezővel várták, a nagyobbacskák már nyuszis álarcot készítettek tortatálcából nagy fülekkel és bajusszal, olyan csibéket, amikkel akár bábozni is lehet, olyan díszes, hímes tojásokat, amelyekből kibújik a csibe, koronában ülő hímes tojást és nem maradhatott el a nyomtatott oldalakból készült „könyvtojás” sem. Ezek a kísérőkből is újra kihozták a gyermeket, és újra élvezték az alkotást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában