Számtalan civil szervezet vesz részt a szervezésben, a műsorban

2019.11.29. 11:30

Adventre készülve vidéken

A környékbeli településeken is izgalommal várják advent első gyertyájának meggyújtását.

Horváth László

Mezőfalván is bőséges az adventi programkínálat

December 2-án, hétfőn, 16 órai kezdettel babakiállítás nyílik a Kiss Kálmán Művelődési Házban Kovács Istvánné és Smitnya Margit gyűjteményéből.

December 5-én, csütörtökön, 16.30-tól szintén a művelődési házban zenés Mikulás-váró műsorral izgulhatunk a nagyszakállú megjelenéséért. December 8-án, vasárnap, 15.30-tól gyertyát gyújtanak a Piac téren. Kristofory Valter katolikus plébános ünnepi gondolatai után műsort adnak és vendégül látnak az óvodások, iskolások, a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub, a Mozgáskorlátozottak Klubja, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Motorosok és Hagyományőrzők Klubja és a Tűzoltó Egyesület. December 10-én, kedden, 16.30-tól a Betlehem csillaga című kiállítást láthatjuk a művelődési házban, közreműködik Nagy Richárd református lelkész. December 11-én, szerdán, 17 órától Marton Bernát atya adventi gondolatait hallgathatjuk szintén a művelődési házban. December 13-án, pénteken, 14 órakor autóbusz indul Budapestre, a Vörösmarty térre és a Bazilika adventi vásárainak meglátogatására. December 19-én, csütörtökön, 17 órakor a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak és a Mezőfalvi Nőikarnak az összeállítását láthatjuk, hallhatjuk az iskola tornatermében. December 20-án, pénteken, 18 órakor Baráth Bálint zongoraművész és Matuz István Kossuth-díjas fuvolaművész tart adventi koncertet az iskolában. December 22-én, vasárnap, 15.30-tól gyertyagyújtás a Piac téren, ahol Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere kíván kellemes ünnepeket. Műsort adnak a Mezőfalvi Néptáncosok, a Mezőfalvi Német Néptáncosok, a Nagyközségi Nyugdíjas Klub és a Mezőfalvi Gazdakör.

Az adventi gyertyagyújtás kicsiknek, nagyoknak ünnep egyformán Fotók: Horváth László

Templomoson 16 órakor Vándor betlehemes címmel előadás lesz a templomban

Baracson december 8-án 10 órától adventi műsorral várják a Mikulást a faluházban. Templomoson 16 órakor Vándor betlehemes címmel előadás lesz a templomban. December 15-én, vasárnap, 15 órai kezdettel az apátszállási templomban a Szent Mihály Szekere Vándorszínház előadását láthatjuk. December 22-én, vasárnap, 16 órakor a faluházban tartják a falukarácsonyi programot, ahol vendéglátás és műsor várja az ünneplőket. Az adventi rendezvényeken közreműködnek a helyi civil szervezetek tagjai, intézmények dolgozói, tanulói és meghívott fellépők.

Tavaly az apátszállási templomban Kiss Péter harmonikajátékát is hallhattuk

Kisapostag

Kisapostagon november 29-én, pénteken, 14 órától a művelődési házban a Nőegylet szervezésében közös adventi koszorút és a község karácsonyfájának díszeit készíthetik el. A gyertyagyújtás az önkormányzat előtti téren lesz december 1., 8., 15. és 20-án. Az első három alkalommal 16 órára várják az ünneplőket. A negyedik gyertya lángja a 17 órakor kezdődő falukarácsonyi műsor keretén belül lobban fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában