együttműködés

2021.06.21. 13:00

Adománygyűjtő kampányt indít a Magyar Vöröskereszt a Baba Pakk akció folytatásához

Lakossági adománygyűjtő kampányt indít júniusban a Magyar Vöröskereszt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) közös Baba Pakk program folytatásához.

Alcsútdoboz, 2020. december 12. A Magyar Vöröskereszt autója a Búzakalász 66 Felcsút Kft. göböljárási telephelyén 2020. december 12-én. A Mészáros Csoport a Magyar Vöröskereszt segítségével 70 tonnányi élelmiszeradományt juttat el karácsonyig a rászorulókhoz. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Az egyetem hétfői közleményében felidézik, hogy a Magyar Vöröskereszttel közös akció keretében a humanitárius szervezet eddig 100 Baba Pakkot juttatott el az ország különböző területein élő hátrányos helyzetű, kisbabát váró családoknak.

Idén ősszel pedig további 250 csomagot szeretnének eljuttatni a rászorulókhoz.

Ennek megvalósításához lakossági adománygyűjtő kampányba kezdenek, amely a szervezet online adományozói felületén támogatható. A 2021. októberéig tartó adománygyűjtés célja 10 millió forint összegyűjtése, melyet a Magyar Vöröskereszt az eszközök beszerzésére és a program kibővítésére fordít majd.

A tervek szerint a Baba Pakkot beépítenék a Magyar Vöröskereszt szociális segélyezési tevékenységei közé.

A MOME és a Magyar Vöröskereszt 2020 őszén kezdte együttműködését azzal a céllal, hogy a humanitárius szervezet adománygyűjtésben szerzett szakmai tapasztalatainak alkalmazásával minél több nélkülöző emberhez jusson el a csomagok által kínált segítség.

A finn mintán alapuló, a MOME kutatói által fejlesztett csomag csecsemőgondozási eszközöket, gyógyszertári termékeket, fertőtlenítőszereket, valamint tájékoztató anyagokat tartalmaz. További információ a programról a Magyar Vöröskereszt weboldalán érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!