görbüljön a bot!

2019.05.23. 18:30

A szabadidős sportok közül a horgászat a legnépszerűbb hazánkban

A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban – jelentette ki a köztársasági elnök csütörtökön, a Magyar Országos Horgász Szövetség által szervezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, Székesfehérváron.

Székesfehérvár, 2019. május 23. Bessenyei Péter mûrepülõ-világbajnok a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, a Magyar Országos Horgász Szövetség rendezvényén Székesfehérváron, a palotavárosi tavaknál 2019. május 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A palotavárosi tavaknál megtartott eseményt követően Áder János hangsúlyozta, hogy egyre több horgász van Magyarországon, jelentősen nőtt a számuk az elmúlt években, hiszen „420 ezerről indultunk és lassan 500 ezernél leszünk”.

Úgy vélte, mindez köszönhető a csütörtökihez hasonló, a horgászatot népszerűsítő rendezvényeknek, a természetes vizekben lévő több halnak, a sok új és felújított, „újrahalasított” tónak, mert „élményekkel ajándékozzák meg a horgászokat”.

Áder János köztársasági elnök is érzi, hogy ennél a potykánál nagyobb is horogra akadhat a palotavárosi tavaknál
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Áder János szerint „a horgászat értelmes szabadidőtöltés, és talán a fiatalok is rabjai lesznek egyszer”.

A viadalon a MOHOSZ megyei és területi szövetségeinek képviselői, élversenyzők és a nagykövetek vettek részt, összesen hatvanöten. Áder János a fehérvári versenyt az erős szél miatt nem nevezte ideálisnak, de a fogási eredménnyel elégedett volt.

A köztársasági elnök reméli, senkinek nem tűnik fel, hogy nem jött nagyobb, így az előző potykával pózol
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az államfő a verseny végi mérlegelés szerint 15,5 kilogramm halat fogott, amivel a nagykövetek versenyében az ötödik helyet szerezte meg. A győztes Csőre Gábor színművész lett 32,26 kilogrammal.

Borítókép: Bessenyei Péter műrepülő-világbajnok a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, a Magyar Országos Horgász Szövetség rendezvényén Székesfehérváron, a palotavárosi tavaknál 2019. május 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!