Nőnek lenni jó!

2019.04.06. 20:00

A pódiumbeszélgetés-sorozat első vendége Polgár Lilla volt

Valljuk be, sokan szeretnek, de legalábbis szeretnének bekukucskálni a közismert emberek hétköznapjaiba! Az ember kíváncsi alaptermészetű, nem csoda hát, hogy televízióban és élőben is népszerűek a beszélgetős műsorok. Kedden pódiumbeszélgetés-sorozat kezdődött az Aranyhordó étteremben. Szente Tünde első vendége az elbűvölően bájos színésznő, drámapedagógus, Polgár Lilla volt.

Balla Tibor

Fotó: Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Kevesen tudják, lényegében determinált volt a pályaválasztása, hiszen operaénekes édesapja és zongoraművész édesanyja alaposan megfertőzték, szerették volna, ha ő is zongoraművész lesz. Egészen odáig jutott, hogy megnyert egy országos Bartók-zongoraversenyt. Szülei tehát nem tiltakoztak különösebben, amikor a mindössze 4 esztendős Lilla Mozart Varázsfuvolájában Papagéna szerepét eljátszotta. Mégis a mai napig izgul minden premier és előadás előtt, szüksége van egy nyugalmas félórára, ami alatt egy kicsit át tud hangolódni. Cseppet sem babonás, de néhány színházi rituálét azért betart. Ilyen például az, amikor leesik a szövegkönyv, akkor háromszor jól meg kell taposni.

A pódiumbeszélgetés-sorozat első vendége az elbűvölően bájos színésznő, Polgár Lilla volt Fotó: Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Szó esett az életét meghatározó személyekről is. Ez bizony nem volt rövid lista, de kiemelkedik belőle Smuk Imre, a Bartók akkori művészeti igazgatója, aki bízott benne és munkát adott neki a Shakespeare Színművészeti Akadémia elvégzése után Knódel Mária igazgatóval közösen. Azóta már a harmadik vezetés igazgatja a színházat, és mindannyiuktól jó szerepeket kapott. Nem csoda, hogy megszerette a várost, és férjével, Gasparik Gáborral letelepedtek, Gergő fiuk már itt született. Komoly fordulópontnak tekinthető, amikor bemutatták Puskásné Radnó Ágnesnek, a Violin művészeti iskola igazgatójának. Ennek köszönhetően két éve drámapedagógusként színjátszást tanít az iskolában. Idén már 4 csoport indult, így férje is besegít a tanításban. Nem kis színészpalántákat képeznek, hanem magabiztos felnőtteket igyekeznek kinevelni. Beszélgettek a női szerepekről, a gyermekről, a családról, arról, hogy Gábor remekül főz. Előkerült egy sztori is, amikor Kiss Manyi rokonától egy előadás után ajándékot kapott, mert úgy érezte, méltó Kiss Manyi szelleméhez.

 

A moderátor, Szente Tünde
Polgár Lilla férjével, Gasparik Gáborral és fi ával, Gergővel érkezett

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában