Két rászoruló családnak adományoztak

2020.01.08. 13:00

A partizánok szebbé tették a karácsonyt

Három éve szervezkedik a BMW Partyzans néven ismert csapat a városban.

Jakab Klára

A nonprofit szervezet ténykedéséről lapunkban is többször hírt adtunk: akcióikkal színesítik városunk közösségi programjait. A BMW márka fanatikusai szerveztek már autóstalálkozót Bimmer parádé néven a Szalki-szigeten és a Duna-parton, tuningpartit avagy közös kirándulást.

Öröm és szeretet látszik a tekintetekben Nagyvenyimen
Fotók: Partyzans

A csapat tagjai azonban nem csupán saját örömüknek hódolnak: decemberben döntötték el, adománygyűjtést szerveznek, hogy egy rászoruló családnak segíthessenek. Hatalmas lett a siker, olyannyira, hogy a sok felajánlásnak köszönhetően nem egy, hanem két családhoz is elvitték adományaikat december 21-én. Az egyik család a városban él, s azért esett rájuk a választás, mert két kiskorú, beteg gyermeket nevelnek, nehéz anyagi körülmények között. A másik család Nagyvenyimen lakik, az édesanya egyedül neveli a négy gyermekét, igencsak szerény körülmények között élnek. A gyerekek persze az édességnek és az ajándékoknak örültek, a szülők inkább az élelmiszernek és a mosópornak! Talán aprónak tűnik ez a gesztus, de nem pusztán két családnak lett szebb a karácsony: a jótevőknek is jót tett az öröm…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában