megnyerte a rangos versenyt

2019.11.04. 15:15

A mi doktornőnk, dr. Fekete Borbála a nemzet háziorvosa

Dunaújvárosi sikerrel zárult a Nemzeti háziorvosa pályázat! Dr. Fekete Borbála nyerte versenyt, amelyre idén 281, Kárpát-medencében praktizáló orvost neveztek be a hálás páciensek.

duol.hu

November 4-én, hétfőn délelőtt rendezték meg a Nemzet háziorvosa pályázat ünnepélyes díjátadó gáláját Budapesten a Pesti Vigadóban. Dunaújvárosi orvost is meghívtak a rangos eseményre, hiszen dr. Fekete Borbála a városkörnyéki településeken praktizál, de emellett a kórházunk sürgősségi osztályán is dolgozik. Az eredményhirdetést nagy izgalommal vártuk, hiszen a doktornőt a tíz hazai toplistás orvos közé választotta be a zsűri.

A Nemzet háziorvosa díjátadóra 20 fős küldöttség indult a doktornővel Budapestre, közöttük Baracs és Daruszentmiklós alpolgármestere és Kisapostag polgármestere is. A gálát prof. dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere nyitotta meg.

A zsűri szempontjait prof. dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár ismertette, amit a díjátadó követett. Mindannyian reménykedtünk abban, hogy Borika, ahogy sokan hívják, megnyeri a versenyt. Nos, a mi Borikánk, a csupaszív háziorvos, immáron a Nemzet háziorvosa lett. Munkájához további sikereket kívánunk!

A díjátadó ünnepséget méltó környezetben, a Pesti Vigadóban rendezték meg. Középen virággal a kezében dr. Fekete Borbála, a Nemzet háziorvosa. Környezetében a támogatók és munkatársak, akik az utolsó pillanatig neki szurkoltak.
Dr. Fekete Borbála, A nemzet háziorvosa
Fotó: amatőr

Kilenc éve indult útjára a Nemzet háziorvosa pályázat, amelyre idén 281, Kárpát-medencében praktizáló orvost neveztek be a hálás paciensek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által életre hívott pályázatban a neves zsűri kiválasztotta a 10 legjobb hazai és a 10 legjobb határon túli praxist. Dr. Fekete Borbála Baracs-Templomos, Kisapostag és Daruszentmiklós településeken látja el a háziorvosi teendőket. Szakmai tudása mellett emberségéről is híres, talán ezért is tartottak ki a mellette a szavazói a verseny utolsó másodpercéig. A szavazók kitartását és elszántságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a versenyben fej fej mellett haladt az elsőségért dr. Fördős Zsolt, a debreceni doktor és a mi doktornőnk. A szavazás október 5-én éjfélkor zárult, mi pedig egy hónapig izgulhattunk, amíg a végeredmény kihirdették.

Kásler Miklós a díjazottakról szólva úgy fogalmazott

„ők azok az orvosok, akiket annak idején Hippokratész megálmodott”. A gyógyítás igazi esszenciája – a felfedezéseken és a tudományos eredményeken túl – a szereteten alapuló orvos-beteg viszony. – folytatta a miniszter.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, a zsűri elnökeként elmondta

a mezőny erős volt, nehéz volt a legjobbakat kiválasztani. „Jó volt látni a sokféle módon megjelenített szaktudást, emberi odaadást és a napról napra elvégzett nehéz munkát” – tette hozzá az államtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában