hidegen-melegen

2019.08.20. 06:29

A mandulaleves energiát ad és fokozza az immunitást

Nyáron szinte teljesen elfeledkezünk a betegségekről, pedig ebben az évszakban is vannak baktériumok és vírusok, amelyekkel szemben nem árt a felkészültség. Ebben segítenek az immun-erősítő ételek.

Forrás: Shutterstock

Itt van például a következő leves, amely esős időben, melegen fogyasztva felhevít, forróságban, hidegen fogyasztva pedig hűsít és felfrissít. Mindeközben a mandula és az alma kifejtik csodás hatásukat – írja az Origó.

Az alma tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Nem véletlenül mondják, hogy napi egy alma még az orvost is távol tartja.

A mandula egészségügyi előnyei: a benne lévő fehérjék energiát biztosítanak a testnek, csökentheti a koleszterinszintet és fokozhatja az agyi aktivitást.

Emellett nagy mennyiségű rostot, E-vitamint és Ómega-3 zsírsavat tartalmaz. Ha mézet is adunk a leveshez, még tovább növelhetjük az immunitást. Sőt, gyömbérrel ízesítve egy valódi csodafogás kerülhet az asztalra, amely ráadásul még finom is.

Mandulaleves

Hozzávalók:

50 g hántolt mandula, 1 nagyobb alma, 30 g vaj, 30 g liszt, 4 csésze víz, 1,2 dl tej, 2 teáskanál só, egy csipet őrölt fekete bors, 4 evőkanál habtejszín, méz és reszelt gyömbér ízlés szerint

Elkészítés:

Aprítsuk finomra a mandula felét egy aprítógép segítségével. Tegyünk így az almával is! Ezután dolgozzuk össze a mandulát az almával, végül keverjük hozzá a tejet. Melegítsük fel a vajat, és pirítsuk meg a maradék mandulát. Adjuk hozzá a lisztet, majd, ha az is megpirult, a vizet. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel.

Adjuk hozzá a tejes keveréket, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük 10 percig alkalmanként megkeverve.

Amint besűrűsödik és krémes állagú lesz, vegyük le a tűzről, majd tálaljuk a habtejszínnel, esetleg almadarabokkal. Ízesíthetjük gyömbérrel és mézzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!