vannak babák, akik túlélik

2021.01.05. 14:50

A legtöbb áldozatot az abortusz követelte 2020-ban

A legfőbb halál ok 2020-ban az abortusz volt. Több mint 42 millió gyermek halt meg így, még a születése előtt, amivel bőven lekörözik a daganatos és a koronavírusos áldozatok számát.

Forrás: Shutterstock

Bár az egész világon végigsöpört és még mindig tart a COVID-19 járvány, annak közel sem volt annyi halálos áldozata, mint az abortusznak 2020-ban. Abortuszban tavaly 42,7 millió baba vesztette el az életét még a születése előtt – írja a V4NA hírügynökség a Worldometer adatai alapján. Ennyien nem haltak meg semmi másban, sem influenzában, sem koronavírusban vagy rákban.

Az abortuszipar egyik főszereplője a Planned Parenthood az Egyesült Államokban, ezeken a klinikákon végzik el az abortuszokat. Az ő gyakorlatuk ellen az évek folyamán sokan felszólaltak már, nyáron például több fekete bőrű politikus is levelet írt a Planned Parenthood-nak, mondván, hogy az abortusszal túl sok fekete életet vesznek el.

Erről beszélt a híres rapper, Kanye West is, aki szerint a Planned Parenthood szándékosan a feketék meggyilkolásával foglalkozik.

Bár rendkívül sok baba veszti el az életét az abortusz miatt, vannak olyanok is, akik túlélik a szörnyűséget. Ez a téma viszonylag tabunak számít az emberek körében, pedig egyre több emberről derül ki, hogy meg se kellett volna születnie, most mégis egészségesen él. Hasonló történettel rendelkezik Melissa Ohden is, aki novemberben adott interjút a V4NA-nak.

Melissa biológiai édesanyján abortuszt hajtottak végre, sóoldatot adagoltak a méhébe, 1977-ben. Melissának így holtan kellett volna megszületnie, ő azonban élve jött a világra.

A V4NA-nak adott interjúban elmondta, hogy az emberek sokszor nem is gyanítják, hogy ez egy valós dolog, túlélni egy abortuszt. Ráadásul először inkább arra gondolnak, hogy rajta hajtottak végre abortuszt, és azt élte túl.

Melissa Ohden szerint azt kell elérni, hogy az emberek halljanak róluk, az abortusz túlélőkről és a sorsukról, mivel nagyon sokan érintettek ebben. Arra is rámutatott, hogy

bár sokan azt mondják, hogy késői abortuszokra alig van példa, és csak súlyos esetekben, ez nem így van. Őt és több ismerősét is későn vetették el, Melissa például 31 hetes volt már a méhben, amikor az anyjánál megszakították a terhességet.

Így többek között arra próbálja meg Melissa felhívni az emberek figyelmét, hogy az abortusz nem megoldás, és a nőknek tudniuk kell, hogy vannak más lehetőségek. Ez már csak azért is fontos, mert ahogyan arra Melissa is rámutatott, egy életen át tart a gyógyulás az abortuszból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!