Járvány

2021.02.04. 16:39

A járvány elleni védekezést is segíti a Katolikus Karitász Kárpátalján

A járványmegelőzést az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkársága is támogatta.

Budapest, 2020. március 20. Ózongenerátorral fertõtlenítik egy mûanyag dobozban a beérkezõ postai küldeményeket a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. budapesti központjában 2020. március 20-án. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Ózonos fertőtlenítéssel segíti a járvány elleni védekezést a Katolikus Karitász Kárpátalján.

A szervezet közleményében azt írta: Tiszaújlakon a bölcsődét és óvodát, míg Munkácson a Szent József óvodát, továbbá a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot fertőtlenítették a karitász orvosmissziójának önkéntesei.

Hozzátették: a karitász harmadik alkalommal segítette a vírusmentesítést Kárpátalja köznevelési és oktatási intézményeiben. A járványmegelőzést az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkársága is támogatta.

Az elmúlt hetekben ózonos fertőtlenítést végeztek már Visk, Bustyaháza, Huszt, Nagyszőlős, Gyertyánliget és Bene óvodáiban, iskoláiban és egyházi közösségi tereiben, továbbá a beregszászi magyar színházban is – írták, megemlítve, hogy gumikesztyűk, kézfertőtlenítők és maszkok adományozásával is segítette a karitász az elmúlt hónapokban a védekezést Kárpátalján.

Kitértek arra is: az egyre nehezebb helyzetben élő lakosság körében különösen súlyos gondokkal küzdenek az egyedülálló idősek és a több gyermeket nevelők.

A Katolikus Karitász ezért helyi csoportjain keresztül a nyugdíjasokat tartós élelmiszerrel, míg a várandósokat és csecsemőjüket gondozó édesanyákat babacsomaggal és bébiétellel támogatta az elmúlt hónapokban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!