összeállítás

2020.01.20. 18:00

A hétvége legolvasottabb hírei

Az alábbiakban közöljük azokat a cikkeket, amelyre a legtöbben kattintottak itt nálunk a duol.hu-n.

duol.hu

A dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár régóta elhivatottan végzi munkáját. Nemcsak a könyvkölcsönzéssel kapcsolatos teendőket, hanem rendszeresen irodalmi programokat, sőt kiállításokat is szerveznek. Ez utóbbira a régi helyen elég szűkösek voltak az épület adottságai, ezért vártuk különösen a könyvtár patinás, felújított Rákóczi utcai épületében az idei első tárlat megnyitóját.

Január 13-án, hétfőn a templomosi kis iskolában tartotta idei első összejövetelét a Baracsi Naplemente Nyugdíjas Egyesület, ahol nemcsak a Családbarát Klub aktuális ismeretterjesztő előadásának történetébe pillanthattunk be, de mellette megismerhettük az egyesület éves programját is.

Sztálinvárosban kezdődött a magyar paneltörténelem.

Rozonics Patrícia már nem is tud visszaemlékezni arra, hogy mikor „csapta meg” a levendula illata. A természet szeretete adott volt. Ehhez jött még, hogy az egyik szakmája a szociális szféra mellett a kosárfonó, így a szálas levendula először a fonással kapcsolatban kezdte inspirálni.

Farkas Mikulással, Dunaújváros hobbi meteorológusával beszélgettünk az elmúlt év időjárásáról.

A Duna túlsó oldalán, a Kiskunsági Nemzeti Park szomszédságában él Csilla. Szegénységben. Jóérzésű dunaújvárosi emberek karácsony előtt egy autónyi csomaggal lepték meg a nehéz sorsú családot. A segítségre azonban idén is rászorulnak.

Hétfőn jelenik meg a Mezmerized zenekar ötszámos CD lemeze. Ennek kapcsán beszéltem Király Annával és Mudra Olivérrel, a zenekar alapítóival.

Az elmúlt időszakban számos alkalommal volt hosszabb-rövidebb időre áramszünet a településeken, ráadásul az áramkimaradások gyakorisága egyre növekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában