összeállítás

2020.01.26. 19:30

A hétvége legolvasottabb hírei

Az alábbiakban közöljük azokat a cikkeket, amelyre a legtöbben kattintottak itt nálunk a duol.hu-n.

duol.hu

Forrás: Illusztráció

https://www.duol.hu/sport/helyi-sport/egy-nagyszeru-keziedzore-es-jatekosra-emlekeznek-3204765/

Mosolygós fiatal hölgy, Chikhi Lilla volt szíves tájékoztatni bennünket arról, hogy január 26-án emléktornát rendeznek. Lilla a Dac női kézilabdacsapatában játszott szélsőként. De most már a Dac női kézilabda szakosztályának technikai vezetője.

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/ingyenes-angol-nyelvtanfolyam-csak-a-due-n-3204000/

Középiskolások és felsőoktatási szakképzésben tanuló diákok számára ingyenes nyelvtanfolyam indul februárban a Dunaújvárosi Egyetemen!

A diákoknak tíz fős csoportokban, 60 órás képzéssel, heti 2×2 óra intenzitással a Dunaújvárosi Egyetem campusán lesz alkalmuk teljesen díjmentesen fejleszteni meglévő tudásukat.

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elfogtak-a-mezofalvi-betorot-3203793/

A járőrök elfogták és előállították a 28 éves mezőfalvai férfit.

A mezőfalvai körzeti megbízott 2020. január 22-én Mezőfalva-Szőlőhegyen igazoltatott egy 28 éves helyi lakost, akiről megállapította, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. január 19-én 6 óra és január 22-én 8 óra 40 perc közötti időben betört egy Mezőfalva – Szőlőhegyen található hétvégi házba, ahonnan bort tulajdonított el. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták és előállították a Mezőfalvai Rendőrőrsre.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kozgyulesi-maraton-3203058/

A csütörtöki közgyűlés maratoni hosszúságú volt, a mintegy négyórás – több szünettel megszakított – döntéshozatali fórum negyvenhárom napirendi témát tárgyaltak a város önkormányzati képviselői. Éles pengeváltások voltak a jelenlévők között. Pintér Tamás jelentős energiát fektetett abba, hogy a hírlapot – benne annak vezetőjét és munkatársát – személyeskedő stílusban szidja a neki nem tetsző cikkek miatt. Mi most erre nem kívánunk reagálni, hiszen egy igen hosszú történet kerekedne ki belőle, ami nem ennek a cikknek a feladata. A közgyűlésen szó volt – többek között – a város költségvetési helyzetéről, a dunaújvárosi kézilabda helyzetéről, a kormányhivatali törvényességi észrevételkről és sok más témáról is.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gondban-a-szocreal-segitsegre-varnak-3201831/

A közelmúltban a Vasmű út, Kossuth Lajos utca sarkán lévő épület homlokzatáról tetemes mennyiségű vakolat zúdult alá. Tényleg csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem sérült meg senki. A legnagyobb probléma, hogy nem ez volt az első hasonló eset, és az épületek állapotát elnézve, félő, hogy nem is az utolsó.

Dunaújváros belvárosa az ötvenes években a szocialista realizmus (szocreál) stílusában épült, és annak minden előnyét és hátrányát a mai napig láthatjuk, élhetjük.

A hátrány az, hogy igen silány minőségben épült a város, ezért omlik rengeteg helyen a vakolat, néhol ezért életveszélyesek az erkélyek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában