összeállítás

2019.11.25. 19:00

A hétvége legolvasottabb hírei

Az alábbiakban közöljük azokat a cikkeket, amelyre a legtöbben kattintottak itt nálunk a duol.hu-n.

duol.hu

https://www.duol.hu/helyi-kiemelt/harom-gepkocsi-es-egy-kisteherauto-utkozott-3115449/

A baleset a sztráda Dunaújváros és Kisapostag közötti szakaszán történt.

Összeütközött három személygépkocsi és egy kisteherautó reggel az M8-as autópálya Dunaújváros és Kisapostag közötti szakaszán. A balesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járműveket. A gépkocsik utasait a mentők a helyszínen ellátják. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/horvath-tamas-visszatert-3112878/

A Dózsa György Általános Iskolában ez a hét a móka és a kacagás időszaka, ugyanis ezekben a napokban rendezik meg a Dózsa-hetet, méghozzá különleges hetet, hiszen az idén negyvenéves az intézmény.

Hétfőn az elsős­avatással kezdődött a program, volt tanulmányi verseny és sportvetélkedő is. Ezekről korábban már beszámoltunk.

Szerdán az alsósoknak rendeztek igen jó hangulatú sportversenyt, délután pedig a felsősöknek a retró jegyében smink- és fodrászviadalt, az 1979-es év sminkjeit, illetve frizuráit kellett elkészíteniük a diákoknak – némi segítséggel.

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/mikulashaz-sokat-dolgoztak-hogy-ma-kinyisson-3114909/

A mennyből a pokolba kerültek a nagykarácsonyi Mikulásház üzemeltetői.

Hétfőn reggel még a tűz pusztított a falak között, délre már megszületett a terv: szombaton újra nyitunk! Komolyan gondolták, odatették magukat, és mára megcsinálták! Reggel kilenctől újra várják a vendégeiket.

Nagy Zoltán, a Mikulásfalva üzemeltetője egy sikertörténetről számolhatott be:

– A 19-re lapot húztunk és be is jött a kettes, elkészültünk a felújítással. A stábunkból mindenki többet dolgozott, mint amennyit szeretett volna, így időre végeztünk a festéssel-mázolással, a véget nem érő takarítássorozattal. Nagyon elfáradtunk, de látva az újjászületést, azt mondhatjuk, hogy megérte.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/melyszegenysegben-elo-ovodasoknak-gyujtenek-a-hotelben-3113304/

Dorogi Kinga neve már ismerősen hangozhat azoknak, akik szívesen segítik adományaikkal akár a hajléktalanokat, akár a hátrányos helyzetű családokat. Ő és kollégája, Riskó Csilla újabb nemes ügy mellé állt.

„Sebestyén Balázs Facebook-oldalán láttam a Fogadj örökbe egy ovit kezdeményezést – meséli Kinga. A Klub Hotelben éveken át gyűjtöttek különböző alkalmakból, a többi között a rászorulú családok számára is a karácsonyi időszakban. „Az volt a koncepció, hogy teljesítjük a mélyszegénységben élő gyerekek karácsonyi kívánságait. Idén ezt már elengedtem, hiszen egyre többen csinálnak hasonlót. Nagyjából rögtön, ahogy ez megfogalmazódott bennem, szembe jött velem a Balázs posztja. Tudtam, hogy akkor most ez lesz az utam” – teszi hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában