Közelebb a világhoz

2019.07.16. 13:00

A Carpe diem Alapítvány nemrég Erdélyben járt

A Carpe diem Alapítvány évről évre megrendezte a Nap háza – Hold udvara Agroturisztikai és Rekreációs központban a Közelebb hozzuk a világot elnevezésű nemzetiségi napot, amelynek célja, hogy a körülöttünk élő nemzetiségeket egy helyre vonzzák, hogy bemutathassák magukat.

Balla Tibor

Ebben az évben úgy döntöttek, hogy nem a világot hozzák közelebb, hanem ők maguk utaznak el, és testközelből szemügyre veszik a világ más részét.

Vendégek és vendéglátók csoportja az első állomások egyikén, a Medve-tónál Fotók: Balla Tibor/Dunaújvárosi Hírlap

Választásuk ugyanarra a területre esett, mint a világ egyik legismertebb úti könyve, a Lonely Planet szerkesztőinek, ők ugyanis Erdélyt választották a világ legszebb régiójává. Az úti cél a festői Gyergyószentmiklós volt. Nem véletlenül. Biztosra mentek, többen is élnek Kulcson, akik onnan származnak. A bázisról aztán Erdély legszebb helyeihez vezetett a túrák útvonala. Természetesen nem maradt ki a 2700 méter mélységben gyökerező parajdi sóbánya elképesztően szürreális világa, vagy a Medve-tó, a világ legnagyobb heliotermikus tava. Erdélyi látogatáskor szinte kötelező egy séta a vadregényes, monumentalitásával lenyűgöző Békás-szorosban, vagy a legendákkal átszőtt Gyilkos-tónál.

A Gyilkos-tó képeslapra illő látvánnyal kápráztat el

A vendéglátók kedveskedtek „palacsintával”, ami egy fánkszerű édesség ordával (savóból készült sajtféleség) töltve. Az egyik estére grillezés volt a program, amire halvány árnyékot vetett, hogy reggel medvét láttak a környéken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!