szabadidő

2021.05.18. 10:00

Háromnapos programsorozat lesz a pünkösdi hétvégén a Gemencben

Háromnapos programsorozattal várja a közönséget a Gemenc Zrt. a pünkösdi hétvégén, a gemenci erdei vasúton egyéves szünet után a felújított Rezét gőzös is közlekedik – közölte az erdőgazdaság.

Õcsény, 2013. június 11. A Duna áradása miatt vonuló szarvascsapat a gemenci ártéren Õcsény határában 2013. június 11-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

A Pörbölyi Ökoturusztikai Központban kézműves játékok, kiállítás, vezetett gyalogtúra, lovas fogatozás, kürtőskalács, méz- és lekvárkülönlegességek várják a kirándulókat.

Az erdei vasúton naponta öt szerelvény közlekedik Pörböly és Lassi állomás között, napi két alkalommal pedig gőzmozdony vontatású nosztalgiaszerelvény is elindul.

Mindhárom napon szabadon látogatható a vadmegfigyelő, a Gemenc kincsei című kiállítást védettségi igazolvánnyal lehet megnézni.

Vasárnap szervezik meg a Kerülj erdőt erdésszel! című gyalogtúrát, amely a gemenci erdőt, az erdészek munkáját ismerteti meg a résztvevőkkel, hétfőn délelőtt 11 és délután 3 óra között öt alkalommal indulnak lovas fogatok az ökoturisztikai központtól.

Borítókép: A Duna áradása miatt vonuló szarvascsapat a gemenci ártéren

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!