Tippek

2021.03.03. 06:16

Tiszta fülhallgató a tiszta hangokért

A fülhallgatót ritkán jut eszünkbe tisztítani, pedig a piszok ronthatja a minőségét és fertőzésveszélyes is lehet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az utóbbi időben a fülhallgatónk a mindennapjaink szerves részévé vált, szinte mindenhová magunkkal visszük. Ennek következtében viszont egyre koszosabbá válhat, ellephetik a baktériumok és akár tönkre is mehet. A Vasárnap Reggel legutóbbi száma összegyűjtött néhány egyszerű trükköt, amelyekkel ismét tisztává varázsolhatjuk.

Csodatévő fogkefe

Amennyiben fülhallgatója rendelkezik szilikonfejjel, távolítsa el, majd fordítsa a rácsos oldalával lefelé. Egy puha sörtéjű, száraz fogkefével sepergesse végig gyengéden a felületet, majd koppintson a fülhallgatófej tetejére néhányszor az ujjával, hogy kihulljon belőle a szennyeződés.

Ragasztóval a szennyeződés ellen

Helyezzen celluxdarabot vagy gyurmaragasztót a kifordított szilikonfejre, majd határozott mozdulattal húzza le róla. Ezzel a maradék szennyeződéstől is megszabadíthatja eszközét. Viszont figyeljen arra, hogy a gyurmaragasztót ne nyomja túl erősen a rácshoz, mert könnyen eldugíthatja a hangkimenetet.

Szabaduljon meg a baciktól is!

Itasson át egy fültisztító pálcikát kevés alkoholtartalmú fertőtlenítőszerrel, majd tisztítsa meg vele a fülhallgató külső burkolatát és a rácsot. Ne feledkezzen meg a csatlakozórészről és a vezetékről sem. Ügyeljen viszont arra is, hogy ne használjon túl sok fertőtlenítőt, nehogy elázzon az eszköz belseje.

Tisztitó fürdő

Elektromos eszközök esetében vigyázni kell a nedvességgel. A fülhallgató szilikonos feje viszont levétel után nyugodtan kimosható. Ehhez az eltávolított részt áztassa langyos, szappanos vízben legalább öt percen keresztül, majd alaposan törölje meg. Mielőtt visszaillesztené a helyére, hagyja teljesen megszáradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!