jó közérzet

2021.03.26. 08:00

A vidám mosoly már fél egészséggel felér

Néhány egyszerű praktikával jobb közérzetet teremthetünk magunknak, ami az egészségünkre is kihat.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Próbálja ki az alábbi praktikákat, és pillanatok alatt jobb kedvre derül! – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin.

Napköszöntő

Kezdje a reggelt a következő energikus gyakorlattal. Mondja ki hangosan: „Eleven vagyok! Boldog vagyok! Izgatott vagyok!” Az első mondatnál tolja a karjait előre, a másodiknál tárja ki őket, a harmadiknál pedig emelje a feje fölé. Ismételje meg a teljes mozdulatsort háromszor. Meglátja, sokkal optimistábban vág majd neki a nap hátralévő részének!

A belső mosoly ereje

Dőljön hátra, csukja be a szemét, és vegyen egy mély levegőt. Képzelje el, hogy a tengerparton pihen, a napsugarak finoman simogatják az arcát. Érzi, ahogy az arcizmai elernyednek, és önkéntelenül is elmosolyodik? Élvezze ki ezt a belső békét, és vigye magával a mosolyt!

Kacagjon!

Tegye a füléhez a telefonját, és nevessen, amilyen hangosan csak szeretne, mintha a barátja épp a világ legjobb viccét mesélte volna önnek! Egy kis kacagással egy csapásra elűzheti a rosszkedvét, ráadásul senki sem fogja észrevenni, hogy valójában magában nevetgél.

A jó társaság

Számos kutató szerint a vidámság ragályos: a jókedvű emberek pozitív energiájának segítségével azok is feltöltődhetnek, akik rosszabb napjaikat élik. Vagyis ha bal lábbal kelt fel, érdemes azoknak a társaságát keresni, akik jó eséllyel mosolyt csalnak az arcára.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!