praktika

2021.02.05. 11:13

20 perc csak magamra

Már Kleopátra is tudta, hogy mi a selymes bőr egyik titka.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy illatos, meleg fürdő kettős hatással bír: egyrészt ápolja a télen igénybe vett bőrt, másrészt az önmagára fordított idő révén a belső harmónia megteremtéséhez is hozzájárul – írja a Vasárnap Reggel.

Tej és méz a bársonyosságért

Már Kleopátra is tudta, hogy ez a nyerő kombináció a selymes bőr egyik titka. Télen különösen szükség van e két összetevőben rejlő hatóanyagokra. A tej erősen hidratáló tulajdonságai segítik a kiszáradt, sérült felület egyensúlyának visszaállítását, míg a méz enzimjei fokozzák a bőr megújulását, és enyhítik a gyulladást. Ha látványos eredményt szeretne elérni, keverjen el 10 ek mézet 2 l tejben, melegítse össze, hogy a méz feloldódjon, de ne forralja fel, majd adja a kádnyi vízhez.

Kamilla irritáció ellen

A vörös, viszkető, igénybe vett bőrre balzsamként hat ez a gyógynövény. A kamilla illóolajának egyik meghatározó komponense, az alfa-bisabolol bőrnyugtató tulajdonságát klinikai vizsgálatok is igazolták, így ajánlott az érzékeny, irritációra hajlamos hám kezelésére. Keverjen el 1 tk. kamillaolajat 50 ml jojobaolajjal, és adagolja a vízhez.

Tanács: Csak teafilter van kéznél? Akkor forrázzon le 5 db filter 200 ml forró vízzel, hagyja állni 10 percig, majd keverje a főzetet fürdővízhez.

Rózsaolaj a stressz ellen

Ennél a varázslatos illatú olajnál nincs is jobb feszültségoldó egy nehéz nap végén! A finom aroma békét hoz a léleknek... Keverjen el 1 csésze tejben vagy tejszínben 5 csepp rózsaolajat, és adja a fürdővízhez.

Narancs és citrom a jó közérzetért

A citrusok gyümölcsös aromája gondoskodik a lendületről és a felfrissülésről. Adjon 3-3 csepp citrom- és narancsolajat 1 l tejhez, keverje el, majd öntse a vízbe. Amennyiben nem alvás előtt ül be a kádba, és a felfrissülés a cél, érdemes 34–36 fokos vízben fürödnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!