Ország-világ

2020.12.30. 18:26

Elindult a kapcsolati erőszak áldozatait segítő videopodcast-sorozat (videó)

A sorozatot az áldozatsegítő központokban előforduló valódi esetek alapján készítik a szakemberek.

Forrás: Facebook/Áldozatsegítő Központ

Fotó: Nagy Mihaly

Áldozatsegítő videopodcast-sorozat indult Hétköznapi történetek címmel – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán szerdán az igazságügyi miniszter.

Varga Judit kifejtette: olyan történeteket mutatnak be színészek segítségével, amelyek nem csupán az áldozattá válás megelőzésében segítenek, de abban is, hogy felismerjük, ha környezetünkben hasonló helyzetbe kerül valaki.

A dramatikus történetek bemutatását szakértői elemzések követik, melyekben kifejtik a helyzetek megoldásait, és a beszélgetés segít a téma iránt érdeklődőknek megérteni az áldozati helyzetek hátterét és körülményeit is

- jelezte a miniszter.

A sorozat havonta jelentkezik új epizódokkal az áldozatsegítő központ közösségimédia-csatornáin.

Az első epizód főszereplőinek, Nórinak és Ákosnak a kapcsolata első látásra akár ideálisnak is mondható: Nóri a mintafeleség, aki mindennap háromfogásos vacsorával várja haza férjét, Ákos pedig rendszeresen orchideával lepi meg párját. A podcast-sorozat ezen részében azonban egyre sötétebb lesz a kép.

Kiderül, Ákos teljesen uralma alatt tartja párját, és a végén Csilla, a feleség munkatársa is rájön, milyen titkot rejt a lakásukban található rengeteg orchidea.

A teljes videót megnézheti itt:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!