Jótékonyság

2020.11.17. 20:09

Speciális hordágyra gyűjtenek a gyermekmentőknek, bárki segíthet

Mentsünk meg együtt minél több gyermeket! – ezzel a felhívással fordul a társadalomhoz a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), amely bár kissé rendhagyó módon, de idén is megrendezi adventi jótékonysági akcióját közel harminc hazai családszervezettel karöltve.

Fotó: Peter Lakatos

Kevesen tudják, hogy az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Az idei támogatott szervezet, az 1999-ben létrejött Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat különleges gyermekrohamkocsikkal és gyermekmentőkocsikkal segíti az Országos Mentőszolgálat munkáját. Indulásuk óta már több mint 53 ezer bajba jutott kisgyermeken segítettek.

A Ficsak azt a célt tűzte ki, hogy egy elengedhetetlen eszköz beszerzését segítse egy új gyermekrohamkocsi számára. Az új kocsi a jövő év tavaszán kerül a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat birtokába, és a 2,5 millió forint értékű M1 Stryker hordágy megvásárlása hatalmas segítség lesz a kicsik ellátása során.

A vírushelyzetre tekintettel a Családszervezetek V. Adventi Vásárát és Gyűjtését 2020-ban az online térbe helyezik. A már megkezdődött gyűjtéshez december 10-ig bárki csatalakozhat az adjukossze.hu oldalon.

A jótékonysági gyűjtés fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki évek óta támogatja a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!