Egyetértés

2020.11.21. 12:40

Hazai rádiók példátlan összefogása segít a kórházban fekvő gyerekeken

Példátlan összefogásra készülnek a helyi rádiók. Céljuk, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekek számára a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában. A Helyi Rádiók Országos Egyesületének (Heroe) összes tagja csatlakozott a kampányhoz, az akció így az egész országon átível majd.

Forrás: Shutterstock

66 magyarországi rádió csatlakozott az ország minden pontjáról ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében

okoseszközökre gyűjtenek a megyeszékhelyi kórházak gyermekosztályai számára.

Az összegyűjtött pénzösszeget a kórházak az okoseszközök beszerzése mellett mobilinternetre fordíthatják, hiszen e kettő könnyebbé teheti az egészségügyi intézményben tartózkodó kis betegek számára a hozzátartozóikkal való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában. A kezdeményezésben az Ökumenikus Segélyszervezet is részt vesz. Munkatársaik nemcsak a rádiók segítségére lesznek, de az adományok is a segélyszervezeten keresztül jutnak majd el a kórházak gyerekosztályaihoz.

„Nem csak a kórházban fekvő beteg gyermekek, de szeretteik számára is megterhelő a mostani helyzet, azonban a családtagok és barátok segítségével minden gyermek könnyebben birkózik meg betegségével. Ebben szeretnének segíteni a magyarországi rádiók a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (Heroe) összefogásában. Egyesületünk – akár egy nagy család – minden tagja a gondolat megszületésétől kezdve azon munkálkodik, hogy közös akciónk minél több gyermek arcára mosolyt csaljon. Soha nem látott összetartás és egyetértés alakult ki a rádiók között” – hangsúlyozta Ürge Dezső, az ötletet felkaroló és megvalósító Heroe elnöke.

Az adománygyűjtés a www.segelyszervezet.hu/radio oldalon érhető el. A kampány hetében, november 23. és 27. között minden résztvevő rádión ugyanazok a figyelemfelkeltő hanganyagok szólnak majd. A november 27-i adománygyűjtő napon pedig minden adó a műsoraiban is foglalkozik az akcióval, és adakozásra kéri a hallgatókat, hogy aki megteheti, segítsen a gyermekek gyógyulásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!