Ország-világ

2020.09.14. 22:41

Mintegy 10 ezer fagylaltot osztanak szét hátrányos helyzetű gyerekeknek

Jégkrémet oszthat a hátrányos helyzetű gyerekeknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy cég felajánlásának köszönhetően, a teherautónyi adományt hétfőn vették át a szervezet képviselői Budapesten.

Fotós: Balogh Zoltán

Fotós: Balogh Zoltán

A Waberer's Szemerey Logisztika Kft. adománya egy teherautónyi, azaz mintegy 10 ezer fagylaltot és egy raklapnyi pudingkészítményt tartalmaz, az összadomány értéke több mint 5,5 millió forint

mondta el Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az adomány hétfői átadásán Budapesten.

A szállítmányt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek, s a jelenlegi helyzetben ez az adomány nemcsak édességet jelent számukra, hanem a társadalom odafigyelését is fűzte hozzá.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy

a kormány kiemelt figyelmet fordít a családok támogatására, a családtámogatások köre folyamatosan bővül, a magyar családok mintegy két és félszer több támogatást kapnak, mint 2010-ben.

További segítséget jelent, hogy szeptembertől a nappali tagozatos diákok ingyenesen kapták meg a tankönyveket.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet, amely mint mondta minél szélesebb kört érint, annál sikeresebb. A parlamenti államtitkár emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban az egész ország megmozdult, a járványhelyzetben cégek és csoportok tettek felajánlásokat, beleértve a védőeszközöket, vitaminokat, kétkezi munkát, táplálékkiegészítőket.

Kiemelte:

egy ország akkor tud hatékonyan védekezni a koronavírus-járvány ellen, ha ezt mindenki fontos közös célkitűzésnek tartja.

Minél szélesebb az összefogás, annál sikeresebb a védekezés közösen az emberekkel, a magyar vállalatokkal, cégekkel mutatott rá, hozzátéve: a nemzeti konzultáció is azt a célt szolgálta, hogy az összefogás széleskörű legyen, s a döntések is az emberekkel közösen szülessenek meg.

Rétvári Bence elmondta azt is, hogy

a kormány idén is rekordösszeget, 82 milliárdot fordít a szociális gyermekétkeztetésre, jövőre pedig 86 milliárd forintot terveznek erre a célra.

Barna Zsolt, a Waberer's Szemerey Logisztika Kft. ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy a Waberer's csoport 72 éves magyar nagyvállalatként azt tanulta meg: az összefogás erejével nemcsak Magyarországon, hanem Európában is piacvezető logisztikai vállalatként tud működni. Felhívta a figyelmet a fizikai munkavállalók fontosságára, akiknek a járványhelyzetben is kiemelt szerep jut, s akiket a családjuk, gyerekekeik támogatásával lehet megerősíteni.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke elmondta:

az ő feladatuk az ország több száz településén a családok felzárkóztatása, valamint az, hogy álmot és célt mutassanak a gyerekeknek, hogy ne örökítsék tovább szüleik sorsát. Ez a fagyi is egy élmény lehet ehhez a célhoz

hangsúlyozta.

Borítókép: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára (j2), Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j3), Barna Zsolt, a Waberer's Szemerey Logisztika Kft. ügyvezető igazgatója (j4) és Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke (j) jégkrémadomány átadásán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat I. kerületi Bem rakparti központjában 2020. szeptember 14-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!