Járvány

2020.05.18. 16:04

Újra látogatható a Nemzeti Botanikus Kert

A három szabadtéri gyűjtemény nyári nyitva tartás szerint, naponta 8-18 óráig várja a látogatókat.

Vácrátót, 2019. április 14. Természetjáró turisták gyermekekkel a tavaszi természetben az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertjében (másként a vácrátóti arborétumban). MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Hétfőtől újra látogatható az ország leggazdagabb botanikai gyűjteménye, a Nemzeti Botanikus Kert Vácrátóton – közölte az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézete.

A virágpompás kertben a nyitást követő napokban a látogatók nyomon tudják követni, hogyan fordul át a kert tavaszi arca a nyárba.

Virágoznak az embermagasságú, Ázsia hegyvidéki lejtőin honos korbácsliliomok, a Kínában honos és a „virágok királyának” nevezett fás bazsarózsák különféle fajtái és az idén először látható szakállasnőszirom-gyűjtemény példányai.

A kert ligetes részén különleges látványt nyújtanak az amerikai származású, halvány lila virágú prérigyertyák.

Még nyílik az amerikai virágsom, illetve már virágzik a kerti hibrid illatos fűszercserje is. A tavak partján már sárgállanak a Magyarországon is honos mocsári nőszirom virágai. A kányabangiták tányérszerű fehér virágcsoportjai pedig egyes fajtákon kivételesen méretesek.

A Rózsakertben egynyári virágok, a Tornácosház oszlopai között pedig muskátlik várják a látogatókat – olvasható az intézet közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!