Járvány

2020.03.31. 14:29

Megijedt, hogy elkapta a vírust

Negatív lett Parti András, háromszoros hegyikerékpáros-olimpikon koronavírustesztje.

Fotó: JUSTCREATIVE KFT [email protected]

Nem tudja, milyen betegség döntötte le a lábáról, de – mint meséli – eléggé megviselte ez az időszak – írja a Csupasport.

Érthető módon igencsak megijedt Parti András háromszoros hegyikerékpáros-olimpikon, amikor egy törökországi versenyről hazafelé tartva észlelte magán a koronavírus tüneteit. Mint kiderült, megúszta, valami más döntötte le a lábáról, mindenesetre igencsak megviselte őt ez az időszak.

Hazafelé a repülőn már éreztem, hogy valami nem stimmel, másnap fájt a torkom, köhögtem, és nagyon rossz volt a közérzetem, egy nappal később pedig úgy éreztem, mintha üvegszilánkokkal szúrnák a torkomat, és hőemelkedésem is lett – mesélte Parti András.

Én is olvasom, hallgatom a híreket, természetesen megijedtem, hogy elkaptam a koronavírust. Beszéltem a háziorvossal, a sportkórházzal, úgy volt, hogy küldenek mentőt, és mintát vesznek, de mégsem került rá sor – tette hozzá.

A háziorvossal később telefonon egyeztettem, próbáltunk rájönni, mi lehet a gond. A tükörben nézegettem a mandulámat, eléggé szürreális volt. Végül antibiotikumot írt fel, amitől másnapra jobban lettem, napokkal később pedig elvégezték a tesztet is. Eleinte azt mondták, hogy a háziorvos értesít, végül megtudtam, hogy az ügyfélkapun is meg lehet nézni az eredményt, így majdnem két nappal a teszt elvégzése után tudtam meg, hogy negatív lett a minta – mesélte az olimpikon.

Nehéz megmondani, hogy ez most utólag jó hír-e, vagy sem, mert már arra is gondoltam, talán jobb lett volna, ha túlesem a betegségen.

Nem tagadja, mind mentálisan, mind fizikailag sokat kivett belőle ez az időszak, még most is érzi a hatását.

Én is csodálkozom, hogy erőnlétileg milyen sokat kivett belőlem a betegség. Eléggé legyengültem, amit főleg az emelkedőkön érzek.

Most már teljesen jól vagyok, amíg lehet, a szabadban edzek, de több országban már erre sincs lehetőség. Amíg a tesztet vártam, otthon, házi karanténban okosgörgőkkel készültem, és próbáltam erősíteni, persze az az igazi, ha kint a szabadban lehet sportolni – mondta a sportoló.

Borítókép: Parti András / facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!