szavazási eredmény

2020.01.02. 11:02

Olvasóink megszavazták, melyik külföldi sorozat érhet a Szomszédok nyomába

Különleges emlékadást vetített szilveszterkor a Life TV, ennek apropóján legutóbb a külföldi sorozatoktól kérdeztük olvasóinkat.

Amikor kiderült, hogy újabb rész készül minden idők egyik legnépszerűbb magyar sorozatából, a még élő szereplők – Ábel Anita kivételével, aki azt mondta, számára a Szomszédok 1998-ban véget ért – örömmel támogatták az ötletet és mondtak igent a részvételre. A teleregény ma is élő kultuszának egyik titka talán éppen az volt, hogy a színészek valóban egy nagy családként tekintettek egymásra, és örömmel játszották el az akkori Magyarország jellemző, mindennapi problémáira reagáló jeleneteket.

A különleges epizód apropóján legutóbb arról kérdeztük olvasóinkat, szerintük melyik külföldi sorozat érhetett a nyomába.

A legtöbben (39%) a „táskáit a szeme alatt hordó” egykori nyugatnémet nyomozót, Derrick felügyelőt választották. A Magyarországon 1978-tól vetített, 1998-ig futó krimisorozat olyan nagy népszerűségre tett szert, hogy még egy szólást is divattá tett. A lelkesedést még az sem lohasztotta le, hogy a „Harry, hozd a kocsit!” mondat a sorozatban sosem hangzott el.

Sokan szerették (34%) az Onedin család kalandjait is. Az 1971 és 1980 között forgatott 91 részes sorozat egyik legnépszerűbb alakja a főszereplő kereskedelmi hajós, James Onedin volt. A vállalkozó szellemű kapitány gyakran keveredett (vagy éppen magát keverte) húzós, sokszor életveszélyes helyzetekbe, de csavaros észjárásának és bátorságának köszönhetően a legkilátástalanabbnak tűnő kalandokból is sikerült élve kikerülnie, hajójával együtt.

A magyarok körében a dél-amerikai szappanoperák ősének tekintett rabszolgalány, Isaura története egykor olyan nagy sikert aratott, hogy számtalan városi legenda elterjedt róla. Ma is él például az a hiedelem, hogy a Magyar Televízió által 1986-tól műsorra tűzött telenovella rajongói gyűjtést rendeztek Isaura kiszabadítására. A főszereplő olyannyira lenyűgözte a nézőket, hogy a TV2 2016-ban elindult tematikus csatornája is az Izaura Tv nevet kapta, de kevesen emlékeznek már a sorozat valódi címére, amely Rabszolgasors volt.

[eweb-voting id="3168837"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!