Most szép lenni katonának

2020.01.03. 08:50

Már hatvannyolc középiskolában működik a honvédkadétprogram

De egyre népszerűbbek a honvédelmi táborok is.

Szekszárd, 2019. március 7. A Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképzõ Iskolája és Kollégiuma honvéd-kadét képzésében tanuló diákjai a Benkõ Tibor honvédelmi miniszterrel megtartott beszélgetésen a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban 2019. március 7-én. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Már hatvannyolc középiskolában folyik a honvédkadétprogram – mondta Almási László, a Honvédelmi Minisztérium osztályvezetője az M1 csatorna péntek reggeli műsorában.

Kifejtette: a honvédkadétprogram három színtéren valósulhat meg. Az első kettő a honvédkadétok közismereti képzése és ágazati szakképzése. Ezeket azoknak ajánlják, akik szeretnének magabiztosabbak lenni, szeretik a kihívásokat. A harmadik szint a honvéd középiskola és kollégium. Ez jelenleg egy helyen működik, a debreceni Kratochvil Károly iskolában, amelyet azoknak ajánlanak, akik „már hivatásban gondolkodnak”. A program részletei elérhetők a kadetprogram.hu oldalon.

Kitért arra is, hogy egyre népszerűbbek a honvédelmi táborok. Tavaly több mint kétezer-kétszáz 12 és 18 év közötti fiatal vett részt ilyen táborban, és idén szeretnék még több fiatalnak biztosítani ezt a lehetőséget, és újabb tematikákkal is készülnek. A tervek szerint áprilistól lehet majd jelentkezni a honvedelmitabor.hu oldalon – közölte.

Borítókép: A Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma honvédkadétképzésében tanuló diákjai a Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel megtartott beszélgetésen a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban 2019. március 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!