ötletsarok

2018.08.24. 21:48

Íme néhány trükk, és máris könnyebb lesz eladni a lakást!

Hogyan készítsük fel a lakást eladásra?

Kinőtte a család a lakást, ezért újat vennének? Esetleg kirepültek a gyerekek, és itt lenne az ideje kisebbre cserélni a meglévőt? Az alábbi jó tanácsok segítenek abban, hogy a vevők minél vonzóbbnak találják az ajánlatát.

  • Az első és a legfőbb jó tanács, hogy szellős, jól átlátható legyen a tér, vagyis minden felesleges, zavaró, zsúfoltságérzetet keltő elemet tüntessünk el az eladásra váró otthonból.
  • Nem árt, ha egy-két látványos elemet csempészünk az enteriőrbe, és törekedjünk harmonikus légkör kialakítására. Ez gyorsan és költséghatékonyan megoldható textilek és fények segítségével. Méteráru-nagykerben pár ezer forintért találunk ízléses és dekoratív függönyanyagokat, de egy-két karakteres díszpárna vagy ágytakaró is sokat javít az összképen.
  • Válasszunk olyan színeket, amelyek a hirdetési fotókon is jól mutatnak, és megmaradnak a vevő emlékezetében; a türkiz-kék és a mustársárga most különösen divatos. Az álló- és kis-lámpák hangulatossá varázsolják a helyiségeket még napközben is, így hasznos beruházás egy-két olcsó világítótest – ezeket később magunkkal vihetjük az új otthonunkba.
  • Tisztasági festésre ne költsünk, de a koszos falrészeket és a beázások nyomát feltétlenül tüntessük el. A burkolatok fel-újításával semmi esetre se bajlódjunk! A jó állapotban lévő beépített bútorok azonban megtérülnek.
  • Energiatakarékosság nélkül nehezen megy

    Minden esetben lényeges az energetikai besorolás, a lakás „zöldkártyája” – a minősítést a szigetelés, a fűtés és a nyílás-zárók alapján határozzák meg. E nélkül egy lakást ma már egyáltalán nem lehet eladni. A besorolás a JJ jelzésű legalacsonyabb kategóriával kezdődik, a legjobb pedig az AA++.

    Az energiahatékonysági mutatók jelentősen befolyásolják az ingatlan árát, hiszen ha a fűtés korszerű, a nyílászárók újak, és a szigetelés is megfelelő, akkor értelemszerűen alacsonyabbak a havi költségek, illetve biztosított az ingatlan időt-állósága, értéke.

    Borítókép: Shutterstock / Photographee.eu

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!