praktikák

2018.06.12. 20:05

Hogyan készíthetünk tökéletes befőttet?

Egy kis időráfordítással a hideg őszi és téli napokon is élvezhetjük a nyár pompás terméseinek zamatát.

Forrás: Shutterstock

Javában zajlik az eperszezon, már érik a zamatos málna, és a nyár végéig nincs megállás. Használjuk ki az évszak adta lehetőségeket, készítsünk ízletes befőtteket. A legfontosabb tudnivalókat foglalta össze a Vasárnap Reggel.

1. Legyen zselé

Vannak gyümölcsök, amelyekből inkább zselét érdemes főzni. Ilyen például a birs és a ribizli.

2. Csak a legjobból

Kizárólag friss, ép, érett (de ne túlérett!), jó minőségű gyümölcsökből készítsen befőttet, dzsemet, zselét vagy lekvárt.

3. Könnyű munka

A befőzés nem igényel speciális eszközöket, mindössze csak egy nagy lábasra és néhány tiszta befőttesüvegre van hozzá szükség.

4. Újítások

A hagyományos ízkombinációkon túl érdemes kipróbálni néhány különleges párosítást is. Szerkesztőségünk kedvencei: a rózsaszirmos málnalekvár és az Aperolos eperlekvár.

5. Makulátlanul

A befőttesüvegeket gondosan mossa el forró vízzel, majd öblítse ki, és fejjel lefelé állítsa őket egy tiszta textíliára, hogy lecsepegjenek. Sose törölje őket szárazra konyharuhával, mert az így beléjük kerülő szöszök miatt könnyen megromolhat a tartalmuk.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!