Nem vicc!

2018.05.06. 08:00

Most öné lehet a pápa Lamborghinije

Eladó a katolikus egyházfő szuperautója, a Vatikán aukción kínálja megvételre a csodajárgányt.

This handout photo taken on November 15, 2017 at the Vatican and released by the Vatican press office, Osservatore Romano shows Pope Francis (R) speaking with Lambhorgini CEO Stefano Domenicali (2ndR) after receiving a Lamborghini Huracan as a gift from the Italian car company. / AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO / Handout

Ferenc pápa 2017-ben kapott egy Huracánt a Lambroghinitől ajándékba, amelyet azzal a feltétellel fogadott el, hogy később árverésre bocsáthatja, a befolyó összeget pedig jótékonysági célra fordíthatja – írja az automotor.hu hírportál.

Az olasz gyár természetesen rábólintott a feltételekre, most pedig eljött a pillanat: az áldott – tényleg megáldotta a pápa a Huracánt – Lamborghini eladósorba kerül. A különlegesen felszerelt és díszített szuperautó várhatóan 100 millió forint körüli összegért találhat új gazdára.

Ferenc pápa áldást kér az álomautóra

Amint azt korábban megírtuk, a katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. Pápaként ő egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, és külföldi útjai során sem fényűző, golyóálló SUV-okban, hanem szerényebb Fiat- vagy KIA-modellekben utazik.

a Lamborghini eladásából befolyó összeget várhatóan három jótékonysági szervezet között osztják szét. Az összeg egy részéből az Iszlám Állam harcosai által elűzött keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni az iraki Moszultól északkeletre fekvő területeken. Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására fordítják.

Borítóképünkön Ferenc pápa átveszi az autót az adományozóktól még 2017 novemberében

Forrás: AFP / OSSERVATORE ROMANO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!