„Itt kezdődik a Balaton”

2018.03.26. 11:52

Nyúlderbyvel köszöntik a húsvétot

Húsvétkor is „Itt kezdődik a Balaton”, Siófokon, ahol a család összes tagjának felejthetetlen hétvégi programokat kínál a város. Négy napon át tart az ingyenes ünnepi kavalkád, a kicsiket állatsimogató, kézműves programok, nyúlderby és koncertek, a felnőtteket futóverseny, különleges ételek, esténként pedig fergeteges könnyűzenei koncertek várják. A zenei kínálatban olyan fellépők is helyet kaptak, mint a Republic, a Smile Rock Circus, a 30Y, Auth Csilla, és az Old Boys.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Yuganov Konstantin

Várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulóját ünnepli Siófok. Egész évben nagyszabású ingyenes programokkal várják a látogatókat. A húsvéti négynapos hosszú hétvégén lesz a Siófok 50 rendezvénysorozat nyitóeseménye, a Húsvéti Nyuladalom. Minden korábbinál nagyobb és színesebb programválasztékkal várja Siófok a húsvétoló családokat.

Nagypénteken tojásfa állítással és díszítéssel kezdődnek az események Siófok főterén. Ezen a délutánon a gyerekeket animátorok, állatsimogató, interaktív tojáskeresés és megannyi szórakoztató játék várja. Szombaton érdemes már délelőtt megérkezni a húsvéti mulatságba, hiszen a Pom-pom együttes Petikével, a rosszcsont manóval forgatja fel a Fő teret, de a gyerekek nevezhetnek Nyúl-derbyre is és együtt énekelhetik az ismert dalokat az Alma együttessel. Közben megkoronázzák a Húsvéti Tojáskirályt; a címet az nyeri el, aki megnyeri a délutáni tojásevő versenyt.

Délután kezdődnek a zenei programok, az Apáti Dixieland Band koncertje, este pedig a Republic lép fel és játssza el a legnagyobb slágereit.

A húsvét vasárnap a sportrajongók napja. Érdemes felvenni a nyúlcipőt és rajthoz állni, a III. Tojás- és Nyúlfutamon. A nevezés ingyenes, a táv 4000 méter, a célban mindenkit oklevél, tombola és igazi húsvéti büfé vár. Persze a futóknak is érdemes estére némi energiát tartalékolni, hiszen Gönczi Gábor és zenekara a Smile Rock Circus négy órán át tartó gigakoncerten táncoltatja meg a tömeget. Az estét a 30Y fergeteges koncertje zárja.

Jótékonysági ételosztással egybekötött hatalmas tízóraival indul a húsvét hétfő Siófokon, a Húsvéti Nyuszi-NyársON különleges falatokból sem lesz hiány. Napközben nótaműsor és operett előadás, este pedig Auth Csilla és az Old Boys koncertje zárja a felejthetetlen hétvégét.

Mind a négy nap indulnak sétahajók a Hajóállomásról, a Fő téren pedig vásári árusok kínálják portékáikat. Érdemes tehát húsvétkor Siófokra utazni, mert tökéletes húsvéti program kínálkozik az egész család számára.

Az összes program és egyéb információk itt:www.siofokportal.com, www.siofok50.com

Borítókép: illusztráció

Shutterstock / Yuganov Konstantin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!