2017.12.02. 16:16
Lepje meg családját egy isteni vaníliakrémes mandulatortával!
Igazán elegáns és különleges édesség.
Forrás: Shutterstock.com
Fotó: VGstockstudio
A következő ínyencség még karácsonyi desszertnek is beillene ünnepi ízeivel: a finom vaníliakrém és a mandula tökéletes párost alkot. Próbálják ki a Fanny receptjét – nem muszáj karácsonyig várni, és a másfél órás pepecselést is biztosan megéri.
Hozzávalók (8 szelethez, egy szelet 615 kalóriát tartalmaz):
5 db tojás
125 g kristálycukor
125 ml habtejszín
175 g vaj + a formához
200 g darált mandula
1 ek sütőpor
200 g porcukor
50 g mandulapehely
1 A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját tegyük lábosba, vízgőz felett keverjük össze a cukorral. Ha sűrűsödni kezd, csorgassuk hozzá a tejszínt. Főzzük sűrű krémmé. Vegyük le a tűzről, néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni. Végül forgassuk bele a kézmeleg vajat és fedjük le folpakkal. Tegyük a hűtőbe.
2 A tojások fehérjét verjük kemény habbá. Forgassuk össze a mandulát, a sütőport és a porcukrot. Forgassuk hozzá a fehérjehab harmadát, majd kis adagokban a többi habot. Simítsuk a masszát kivajazott, 26 cm átmérőjű piteformába, majd süssük 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig.
3 Vegyük ki a süteményt, hagyjuk kihűlni. Ezután kenjük rá a krémet, majd szórjuk meg a tortát a mandulapehellyel.
Borítókép: VGstockstudio / Shutterstock.com