yachtok és katamaránok

2017.09.06. 13:45

Testközelben a vitorlázás világa

A hazai hajókínálat legszebb modelljei, valamint néhány régi klasszikus fahajó seregszemléjét tartják a hétvégén a Balatonkenese Marina-Portban rendezett Balaton Boat Show-n, ugyanitt megtekinthető a Litkey Farkas Kékszalag-győztes katamaránja.

A legújabb hajók premierjei mellett a tradíció is jelen lesz a Vitorlázás Magazin médiatámogatásával megrendezett idei Balaton Boat Show-n: a kiállítás látogatóival közösen ünnepli 90. születésnapját a Balaton egyik legendás hajója, az 1927-ben épített, és Pálinkás Csaba hajóépítő mester által felújított Lady, a fa klasszikus, amelyet közvetlen közelről is megtekinthetnek az érdeklődők. Ennek mintegy ellenpontjaként pihen a kikötőben Litkey Farkas Kékszalag-győztes high-tech katamaránja, a Festipay is.

Ajándék minden érdeklődőnek

Játékokkal, vetélkedőkkel és ajándékokkal várja az érdeklődőket a Balaton Boat Show-n a Vitorlázás Magazin standja. Nem csak olvasókat és előfizetőket, de szakértőket, játékos kedvű versenyzőket és zsűritagokat is keresnek féltucatnyi különféle aktivitásuk keretében.

Az eseményen a hajózáshoz szükséges kiegészítők, ruhák, cipők, valamint ékszerek is megjelennek a kínálatban. Ezen a hétvégén az érdeklődők, hajóvásárláson gondolkodók személyesen is megismerkedhetnek a forgalmazókkal, kiválaszthatják az igényeiknek megfelelő járművet, lehetőség szerint ki is próbálhatják azokat. Nem elhanyagolandó szempont, hogy az őszi seregszemlén a gyártók a legkedvezőbb feltételekkel tudják kínálni a következő szezonra megrendelhető hajókat; a kiegészítőket, ruházatot forgalmazók is ekkor indítják el őszi akcióikat.

A Vitorlázás magazinnal közös szervezésben folytatódik a tavaly sikerrel indult hajós beszélgetés, a Volvo Kávészünet, melynek keretében délutánonként, a bárteraszon, szakemberek, ismert vitorlázók beszélgetnek hajózásról, tapasztalatokról, tanácsokról, könnyed stílusban, közérthetően, a hallgatóságnak pedig a beszélgetések mellé kávét és svéd fahéjas csigát kínál a vendéglátó Volvo Autó Hungária.

Melyik a legszebb hajó?

Közös akció keretében keresi a Vitorlázás Magazin és a Balaton Boat Show rendezősége a balatonkenesei Marina-Portban rendezett iparági seregszemle legjobb hajóját. A magazin Facebook-csatornáján szombattól lehet lájkokkal szavazni a kiállítók által jelölt hajótípusokra – valamint élőben, a helyszínen a magazin standjánál. A legtöbb lájkot, szavazatot gyűjtő hajó nyeri el a „Balaton Boat Show Közönségdíjas Hajója” címet.

Kiemelt látványossága lesz az idei eseménynek a „Cirkálóktól a Katamaránokig: legendák a Kékszalagon” című fotókiállítás, amely a Magyar Vitorlás Szövetség, az Erste World és Kollmann András fotós közös kiállítása. A tárlaton a Kékszalag legendás hajói, a legmodernebb katamaránok és a hajók kormányosai mutatkoznak be, nem mindennapi fotókon keresztül.

A látogatók részt vehetnek egy nyereményjátékban is, amelynek fődíja egy wellness hétvége a Hotel Marina Port 4 csillagos szállodába, de emellett UVEX, Suzuki és Constantin Nautics ajándékok, Vitorlázás Magazin előfizetések is gazdára találnak. A kérdések elérhetőek majd a jegyértékesítő ponton, és megválaszolhatók online a helyszínen letölthető Proxity alkalmazáson keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!