Életmód

2015.01.11. 17:14

Kevesek által kóstolt gyümölcs

Itt a tél. Elérkezett a gránátalma szezonja. Sokszor hallom azt az indokot, hogy jól néz ki, de nem tudom, hogyan álljak neki megpucolni.

Fejér Megyei Hírlap

Pedig nem is bonyolult: a héját mind a négy oldalról bevágjuk, de csak a héját, a magrészbe már nem szabad belenyomni a kést. Ezután négy egyforma cikkelyt kapunk. Bontsuk szét, a magokat pedig óvatosan szedjük ki. A fehér részt ne együk meg, mert annak kesernyés az íze. Egy átlagos méretű gránátalmában körülbelül 600 mag található. A magok alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostban gazdagok, ezért ez a gyümölcs nagyon jó méregtelenítésre. Jó hatással van a szív- és érrendszerre. Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres gránátalmafogyasztás gátolja a vírusfertőzések kialakulását, csökkenti a vérnyomást. Biztosítja a szervezetünk számára szükséges C és K-vitamint, a C-vitaminnak köszönhetően pedig erősödik az immunrendszerünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!