Életmód

2015.02.02. 06:32

Hatékony, illatos fertőtlenítés

Sokat segíthet a megelőzésben és a mielőbbi gyógyulásban is az aromaterápia – véli Szalai Rita kozmetikus, arometerapeuta, aki most elárulja azt is, mit használjunk.

S. Töttő Rita

Számos olyan természetes anyag van, amely vírus- és baktériumölő, immunerősítő, fertőtlenítő hatásánál fogva segítheti a szervezetünket a gyógyulásban, illetve a betegségek megelőzésében. Az illóolajok koncentráltan tartalmazzák ezeket az anyagokat, ezért érdemes az aromaterápiát is segítségül hívnunk otthonunkban, munkahelyünkön is, ha betegséggyanús a helyzet. Szalai Rita arometerapeuta térfertőtlenítésre ajánlja például a citrus, az erdei fenyő, a citrom, az eukaliptusz, a madagaszkári kámforfa, valamint a vadlevendula illóolaját, amelyek csodás illattal is betöltik a teret. De készíthetünk olajkeverékeket is, amelyekből pár cseppet akár indulás előtt mellkasunkra kenhetünk és így hosszú ideig élvezhetjük áldásos hatásait.

Otthonunkban alkalmazhatunk teamécsest, ám ha nem szeretnénk állandóan felügyelni a gyertya lángját, használhatunk elektromos párologtatót, azaz diffúzort is, amely biztonságosabb választás. Nagyobb helyiségeket képes befújni, s ezáltal fertőtleníteni – hangsúlyozza Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!