Életmód

2017.09.05. 12:51

Kütyük a gyerek kezébe - Okosan is lehet!

A mai gyerekek beleszületnek a digitális világba. Sokszor hamarabb megértik és elsajátítják a "kütyük" kezelését, mint bármely más hétköznapi tennivalót. Örök dilemma szülőként, hogy engedjük, vagy ne engedjük. Ha igen, mennyit és mikor használja a gyerek az okos eszközöket. A most bemutatásra kerülő alkalmazást engedhetjük, de csak okosan!

Szpisák Tamás

Nincs egyszerűbb dolog, mint az unatkozó, vagy éppen várakozó gyermek kezébe adni egy okoseszközt, máris le tudjuk kötni a figyelmét. Így van? Vajon mindig a legegyszerűbb dolgok bizonyulnak a legjobb megoldásnak? - merül fel a kérdés.

Ha túlzásba viszi a gyerkőc, nőhet a digitális szakadék közötte és a szülei, nagyszülei között. Ha nem engedjük neki a "kütyüzést", akkor pedig félő, hogy lemarad az innovatív megoldások, technológiák területén a társaihoz képest. Rosszabb esetben nehezen találja meg a hangot a többiekkel, vagy éppen ők nem tekintenek rá egyenrangú partnerként.

Nehéz az egyensúlyt megtalálni! Igyekezzünk jó példákat mutatni neki a tableten, telefonon arra, miként segíti az életét, hogyan gyarapítja a tudását, szórakozás közben az imádott és "letehetetlen" eszköz. Valamint ne felejtsünk el szabadidős programokat sem szervezni gyermekünknek!

Számos képességfejlesztő, tanulást segítő alkalmazást tudunk ma már telepíteni. Ezek az úgynevezett „hasznos” játékok, melyek közül most egy új magyar olvasássegítő alkalmazást ajánlunk figyelmükbe.

Facebook borító - Fotó: https://bookrkids.com" target="_blank"

BOOKR Kids Mesetár támogatja az olvasás készségszintű megerősítését és a szövegértő olvasás elsajátítását is – áll a Szegedi Tudományegyetem Művészettel az Oktatásért Kutatócsoportjának kutatási eredményeiről szóló beszámolóban.

A mesetárban több száz interaktív mesekönyv található. A gyönyörű animációk ügyesen kötik le az ifjak figyelmét, miközben pallérozódik elméjük is. Kikapcsolható hangos felolvasási lehetőséggel is fel van vértezve az alkalmazás. A képességet fejlesztő játékok elősegítik a szövegértés, kiejtés és helyesírás fejlődését is használójában.

Az innovatív lehetőségek remekül népszerűsítik a régi, nagy sikerű meséket a gyerekek körében, mint például a Vuk, A kis herceg, vagy A kiskakas gyémánt félkrajcárja.

Összefoglalásképp ha szeretné, hogy hasznosan töltse idejét a szeme fénye, ehhez hasonló alkalmazásokat is érdemes telepítenie.

Forrás: BAMABOOKRKIDS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!