Életmód

2015.02.03. 09:38

Ezért jó a gyömbértea

Itt az influenzaszezon, a C-vitamin pótlásáról már sokat írtunk korábban, most következzen egy szuper kiegészítő módszer, hogy távol tartsunk magunktól mindenféle bacilust.

Ebben nem más lesz a segítségünkre, mint a gyömbér. Télen különösen jól jöhet, hiszen hatásos megfázás, torokfájás ellen, energiával tölt fel, emellett segíti az emésztést is.Az íze nagyon erős, szinte csípős, ha töményebbre készítjük, gyomorégést is okozhat az érzékenyebbeknél, és veseköveseknek nem ajánlott, de egyébként teljesen biztonságosan fogyasztható. Ha azt szeretnénk, hogy kevésbé legyen csípős az íze, akkor csökkentsük a gyömbér mennyiségét. Mire lesz szükségünk az elkészítéséhez? Egy gyömbérre, mézre, fahéjra és vízre. Először távolítsuk el a gyömbér külső héját. Reszeljük le vagy pürésítsük le aprítóval. (Körülbelül egy kávéscsészényi gyömbérre lesz szükségünk). Ha nincs otthon megfelelő eszközünk, az is jó, ha vékony szeletekre vágjuk a gyömbért és így tesszük bele az edénybe. A gyömbért forrázzuk le forró vízzel (1 liter), majd adjunk hozzá ugyanannyi mézet, amennyi gyömbért tettünk bele. Ízesíthetjük még fahéjjal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!