Életmód

2017.05.19. 10:52

A szép haj titka gyakran csak a türelem...

A túl gyakori hajmosással olyan ördögi körbe kerülhet az ember (lánya), amiből nehéz kikeveredni. Átlagban elmondható, hogy a heti egy hajmosással be kellene, hogy érjük.

S. Töttő Rita

A városi levegő, a számtalan hajkence, a festék, a belső folyamatok mind-mind befolyásolják a haj minőségét. A hajmosás gyakoriságát általában az alapján határozzuk meg, mennyire zsírosak már a hajtövek. A faggyúmirigyek túlfokozott működését azonban okozhatja a túl gyakori hajmosás és a nem megfelelő szerek használata is. Érdemes ezért kitapasztalni, jó sampont, balzsamot és miegyebet használunk-e, illetve különböző trükkök segítségével kitolni a következő hajmosás idejét – főleg, ha az már eléri a heti 3-4-et is. Vannak, akik szerint a napi hajmosás sem árthat, de azért ez gyakran már a kényszeres kategóriába tartozik, ami aligha egészséges... Sokaknak bevált a szárazsampon használata abban az időszakban, amíg a fejből hozzászokott a megváltozott hajmosási szokásokhoz. Más a kontyokra vagy éppen a  sapkákra, kalapokra esküszik, de a lényeg az, hogy igyekezzünk egészséges mértékűre szorítani a hajmosások számát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!