Életmód

2017.06.18. 15:15

A jó hírét igazolta Rubint Réka a dunaújvárosi Élet-Stílus napon

DUNAÚJVÁROS Rubint Réka a legutóbbi dunaújvárosi Élet-Stílus napon az okkal híres Alak reform tréningjével pillanatok alatt eksztázisba hajszolta a híveit, ahol a jelenlévők többsége is beszállt a show-ba.

Balogh Tamás

A résztvevőket személyesen is megszólította, egy-egy villanásnyi időre biztatta és segítette őket. A fanyalgók és kétkedők erre a produkcióra pillanatnyilag elnémultak, mert hiteles fogást nem találhattak rajta. Végül rekordszámú szelfit és fotót vállalva példaszerű türelemmel, valamennyi barátkozóhoz volt egy-két emberi tanácsa és jó szava. Hozzánk is.

Ez egy csodálatos produkció volt. Mindig így megy?

- Nem is produkciónak nevezném, hanem egy életérzés átadásának, amit nekem a sport jelent. Az emberekkel dolgozni mindig fegyelemre és türelemre int. Egy fantasztikus közönség várt itt, és nagyon-nagyon jól éreztem magam.

Ha pillanatokra is, de mindenki személyi edzője is lett!

- Nagyon fontos, hogy mindenkinek meglegyen a sikerélménye egy ilyen edzés alkalmával. Az az örömérzés, amit a sport kell, hogy adjon. Nagyon fontos felmérnem azt, hogy mindenki más és más edzettségi állapotban érkezik. Annak is élvezetes legyen, aki tegnap kezdte ezt a sportot, és annak is, aki húsz éve csinálja. Azok számára, akik egy kicsit félve jönnek el egy ilyen edzésre, nagyon fontos a testkontaktus, és az is, hogy ott legyek mellette és bátorítsam. Ezért megyek le a tömegbe. sokkal jobban érzem magam közöttük, mint fent a színpadon.

Rubint Réka az életérzést adta át, amit a sport jelent Fotó: a szerző

A zárásként jó tanácsokat kaptunk a sport elkezdésére.

- Azt szoktam mondani, hogy amit megtehetsz reggel, vagy ma, azt ne halaszd el estére vagy holnapra! Teljesen mindegy, hogy mikor és mit sportolunk, a lényeg, hogy az azzal eltöltött idő rólunk szóljon. A mozgás adta életérzésről. Nagyon fontos, hogy mindig olyan sportot válasszunk, amiből töltődünk, hiszen az ember a szabadidejéből vesz el időt a sportra. Ennek a piciny szelete, amit erre szánunk, az valóban jó élményt adjon nekünk, kellemesebbé tegye az életünket.

Sport példakép mellett médiaszemélyiséggé is vált. Melyik a fontosabb szerep?

- Abszolút a sport, mert ez az életem. Nagyon hálás vagyok azért, hogy ezt az életérzést az ismertségnek köszönhetően egy egész országnak átadhatom. Ez egy nagyon megtisztelő pozíció, de mindemellett nagyon nagy felelősséggel is jár. Szerencsés vagyok, mert annak élhetek, amit szeretek, és az az ember, aki azt csinálja, amit szeret, az egy napot sem dolgozik.

A reflektorfényben állva tilos hibázni. A döntései előtt van ideje mérlegelni?

- Nagyon spontán ember vagyok. Minden perc egy lehetőség lehet bárki számára. Úgy élem az életemet - és más is választhatja ezt -, hogy mindet megragadj, hogy előrébb juss! Tízből kilencszer ez bejön. Arra törekszem, hogy minél kevesebb olyan idő legyen az életben, amikor úgy zárom a napot, hogy azt kell mondjam: mi lett volna, ha?! Inkább azzal fejezem be, hogy megpróbáltam, megcsináltam. És, ha nem sikerült, akkor megvizsgálom, hogy mi volt az oka a kudarcnak, és nekimegyek a feladatnak vagy a kihívásnak még egyszer!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!