Életmód

2017.10.17. 00:35

Kézzel készített ajándékok: népszerű a gyöngy ékszer (x)

Az ideális ajándék megtalálása korántsem egyszerű feladat. Mindannyian szeretnénk valami különlegeset adni annak, aki igazán közel áll hozzánk. De miként lehetséges ez, ha az üzletekben rengeteg olyan ajándéktárgy sorakozik, melyek kicsit sem mondhatóak egyedinek?

A kézzel készített ajándékok napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen ajándékozásukkal bennük van mindaz az érzelem és odafigyelés, amivel készültek. S hogy milyen meglepetés mellett érdemes letenni a voksot? Rajzolhatunk, festhetünk, vagy akár gyöngyökből ékszert is készíthetünk.

A gyöngy ékszerek számos variációban megálmodhatóak, s ehhez az interneten megtalálható sokféle minta és videós anyag is nagy segítséget jelent. Mindegy, hogy karkötőt, nyakláncot vagy egy igényes fülbevalót szeretnénk készíteni, a fűzhető gyöngyök között bárki számára megtalálhatóak az ideálisak akár szín, akár forma és alapanyag tekintetében. Van olyan webáruház, például a Gyöngysziget, ahol megoldható az online rendelés is. A lehetőségnek köszönhetően néhány kattintással rendelhetünk, és hamarosan otthonunk kényelmében vehetjük át a kiválasztott alapanyagokat, eszközöket.

Ha mélyebben szeretnénk beleásni magunkat a témába, akkor jó ötlet lehet a kézműves tanfolyam, ahol profik segítségével sajátíthatjuk el a gyöngyfűzés és gyöngyhorgolás tudományát. A kreatív tevékenységek szerepe napjainkban felértékelődik, ugyanis mind többen látják be, hogy a számítógép előtt végzett munka után remek kikapcsolódási forma az alkotás. Akkor is jó választás lehet, ha szeretnénk lelki békére lelni és harmonikussá szeretnénk varázsolni életünket. Az önkifejezés és az elképzelt ékszerek megvalósítása nagy segítséget jelenthet abban, hogy saját utunkat megleljük a mai rohanó világban.

Amennyiben saját magunk szeretnénk elsajátítani a gyöngyfűzés technikáját, ehhez sokféle segítséget találhatunk a neten, és a gyakorlással egészen újfajta megoldásokat is magunkénak tudhatunk. Nem csak ajándékozás terén bizonyulnak remek választásnak a kézzel készült ékszerek, hanem akkor is, ha saját részre gazdagítanánk gyűjteményünket egy mutatós fülbevalóval, vagy például egy alkalmi viseletként is ideális nyaklánccal.

A gyöngyfűzés manapság egészen magas szinten űzhető, így kihozhatjuk magunkból mindazt a kreativitást, amit talán munkahelyünkön nem tudunk megélni. A gyöngyök beszerzése mellett érdemes a kiegészítőkre és eszközökre is gondolni, melyeket szintén megrendelhetünk az internet kínálta kényelmet kihasználva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!